A húsos szakma támogatja az ellenőrzéseket
A szakma úgy becsüli a boltokban kapható húsáruk 40 százaléka feketevágásból származik. A tisztességes cégek termékükhöz nevüket adják, s vállalják érte a felelősséget.
Berczik Attila, a Magyar Húsiparosok Szövetségének ügyvezető
titkára
úgy véli, a tisztességes, nevüket vállaló
cégek maximálisan támogatják az
ellenőrzés minden formáját. Különösen akkor, ha ez konzekvenciákkal is jár. Úgy gondolja, a vásárlót becsapó, vagy a tisztességes élelmiszeripari
szereplőknek kárt okozó bűnözőket, szélhámosokat keményen kell büntetni. Ez
csak úgy lehetséges, hogyha eltiltják azokat a tevékenységtől, és a szabályok ellen
vétő üzleteket bezárják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >