A húsos szakma támogatja az ellenőrzéseket
A szakma úgy becsüli a boltokban kapható húsáruk 40 százaléka feketevágásból származik. A tisztességes cégek termékükhöz nevüket adják, s vállalják érte a felelősséget.
Berczik Attila, a Magyar Húsiparosok Szövetségének ügyvezető
titkára
úgy véli, a tisztességes, nevüket vállaló
cégek maximálisan támogatják az
ellenőrzés minden formáját. Különösen akkor, ha ez konzekvenciákkal is jár. Úgy gondolja, a vásárlót becsapó, vagy a tisztességes élelmiszeripari
szereplőknek kárt okozó bűnözőket, szélhámosokat keményen kell büntetni. Ez
csak úgy lehetséges, hogyha eltiltják azokat a tevékenységtől, és a szabályok ellen
vétő üzleteket bezárják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GVH: Indokolt a versenytörvény egyes módosításainak halasztása
A Gazdaság Versenyhivatal (GVH) egyetért a versenytörvény egyes tervezett módosításainak…
Tovább olvasom >Magyarországon évente mintegy kétmillió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik
Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára…
Tovább olvasom >„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >