A húsos szakma támogatja az ellenőrzéseket
A szakma úgy becsüli a boltokban kapható húsáruk 40 százaléka feketevágásból származik. A tisztességes cégek termékükhöz nevüket adják, s vállalják érte a felelősséget.
Berczik Attila, a Magyar Húsiparosok Szövetségének ügyvezető
titkára
úgy véli, a tisztességes, nevüket vállaló
cégek maximálisan támogatják az
ellenőrzés minden formáját. Különösen akkor, ha ez konzekvenciákkal is jár. Úgy gondolja, a vásárlót becsapó, vagy a tisztességes élelmiszeripari
szereplőknek kárt okozó bűnözőket, szélhámosokat keményen kell büntetni. Ez
csak úgy lehetséges, hogyha eltiltják azokat a tevékenységtől, és a szabályok ellen
vétő üzleteket bezárják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >