Impossible Foods: halhús növényből
Az Impossible Foods húsmentes hamburgerpogácsája már olyan nagynevű amerikai gyorséttermekben is kapható, mint a Burger King, vagy a Cheesecake Factory, és jelenleg laboratóriumi körülmények között azon dolgoznak, hogy a halhúst is növényi alapanyagokkal váltsák ki – írja a Business Insider nyomán az origo.
A cég jelenleg azt próbálja eltalálni, hogy a növényi alapanyagokból készült halhúsnak ugyanolyan textúrája és íze legyen, mint az igazinak.
Az egyetlen módja annak, hogy sikeresek legyünk, ha a növényből készült halhús sokkal finomabb lesz, mint a tengeri, vagy folyami” – nyilatkozta a cég vezérigazgatója Pat Brown. Korábban azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy 2035-ig minden állati hústermék növényi alternatíváját kifejlesztik.
A cég egyik alkalmazottja elmondta, hogy szardellát már sikeresen készítettek növényi alapanyagokból.
Az Impossible Foods nem az első vállalat, amely a halételek világában növényi alapú termékeket fejleszt ki. Ott van például a Whole Foods, amelynél olyan tonhal konzervet lehet kapni, amelyet a Good Catch kísérletezett ki, és borsóból, valamint szójafehérjéből készül.
A túlhalászás veszélye fenyegeti a bolygó halállományát, és ezért – hosszabb távon – kevésbé megbízható élelmiszerforrássá válik a jövőben, amire éppen az Impossible Foods terméke lehet a megoldás. (origo)
Kapcsolódó cikkeink
Már luxus a gyorsétterem a magyarok számára
A gyorséttermi ételek árai az utóbbi időben jelentős mértékben emelkedtek,…
Tovább olvasom >Nagykanizsán nyitotta ötvenhetedik éttermét a Burger King
Az országban az 57., Zalában a második éttermét nyitotta meg…
Tovább olvasom >Új McDonald’s egyenruha
A McDonald’s legújabb, fenntarthatósági célokkal összefüggő projektje új, környezetbarát egyenruha…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >