A holland Jumbóé lesz újabb négy Jan Linders üzlet

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 09. 01. 09:38

A Jumbo kiskereskedelmi vállalat meg nem nevezett összegért vásárol meg négy üzletet a Jan Linders-től a hollandiai Beekben, Heerlerheide-ben, Roermondban és Swalmenben.

Ton van Veen, a Jumbo vezérigazgatója elmondta:

„Áprilisban már bejelentettük hat Jan Linders üzlet megvásárlását. Ennek a négy új üzletnek a megszerzése is tökéletesen illeszkedik növekedési törekvéseinkbe. Az alkalmazottaknak nálunk helye van, és szívesen látjuk őket a folyamatosan bővülő Jumbo családban”.

A megállapodás

A tranzakciót a versenyhatóság azon döntése előzte meg, amely jóváhagyta tíz Albert Heijn üzlet Jan Linders általi felvásárlását, és öt területen mutatott rá a Jan Linders és az Albert Heijn közötti franchise-partnerségből adódó potenciális kockázatra.

Ennek eredményeképpen a Jumbóval kötött megállapodásban szereplő négy üzlet és a Roggelben lévő üzlet nem válhat a Jan Linders franchise-szervezetének részévé.

Az év elején a Jan Linders bejelentette a roggeli üzletének eladását.

Ferry Moolenschot, a Jan Linders vezérigazgatója elmondta:

– Nehéz szívvel búcsúzunk ettől a négy üzlettől, de mindenekelőtt az itt dolgozó kollégáktól. Bízunk abban, hogy a Jumbo megfelelő új munkáltató lesz számukra. A felújításig pedig mindent megteszünk, hogy a vásárlókat szép üzletben fogadhassuk.

Az üzletek megvásárlása az üzemi tanácsok véleményétől és az Autoriteit Consument & Markt (Holland Fogyasztóvédelmi Hatóság) jóváhagyásától függ – közölte a Jumbo.

ESM

Kapcsolódó cikkeink