A hogatec a költségtakarékosságra fókuszál

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 07. 00:14

Költségtakarékossági megoldásokra fókuszál a vendéglátó- és szállodaipar idei technológiai szakvására, a szeptember 12 és 15. között megrendezett hogatec Düsseldorfban.

A vásár látogatói különösen sok energia megtakarítást célzó újdonsággal ismerkedhetnek meg. Sokféle eszközt mutatnak be a szakma által keresett megoldásokra a hogatec kiállítói.
"Most, amikor a költségek növekednek, a forgalom viszont stagnál, különösen fontossá vált, hogy egy étterem vagy szálloda átlagosan 15 százalék költségtakarékossági potenciállal rendelkezik" – tájékoztat Máté Szilvia, a düsseldorfi vásár magyarországi képviselője.
Melegvíz-szolgáltató és szellőző berendezésekhez automatikus kapcsolóórákat ugyanolyan gyorsan be lehet építeni, mint zuhanyrózsákba a vízsugarat korlátozó eszközt vagy minibárokba hőmérséklet-szabályozókat. De idetartoznak az energiatakarékos világítótestek is. Említést érdemelnek az indukciós főzőfelületek, amelyek integrált edényfelismerője feleslegessé teszi a tűzhelylapok kikapcsolását.
"Energiatudatos működésé a jövő – mutat rá Máté Szilvia. – A fogyasztókban rokonszenvet keltenek a környezetet is kímélő, költséghatékony megoldásokat használó üzletek. Támogatja őket az ipar, ahogyan számos energiatanácsadó szakember is, aki a vendéglátásra specializálódott. A hogatec kiállítói nem csak a költségek csökkentését célozzák meg, mert újdonságaik a működésben és a designban is értéket nyújtanak” – írja az esemenymenedzser.hu.
Kapcsolódó cikkeink