A HiPP Kft. is hozzájárul a kereskedelmi mérlegtöbblet növekedéséhez

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 09. 14. 11:20

A HiPP cégcsoporthoz tartozó HiPP Termelő és Kereskedelmi Kft. is hozzájárul a kereskedelmi mérlegtöbblet növekedéséhez azzal, hogy termékeinek mintegy nyolcvan százalékát negyven országban, az Európai Unióban és Oroszországban értékesíti – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára a HiPP Kft. húszéves fennállását ünneplő rendezvényén a Győr-Moson-Sopron megyei Hanságligeten lévő telephelyen.

hippNagy István, aki egyben a térség fideszes országgyűlési képviselője, hozzátette: a bébiételeket és italokat gyártó vállalat egyben erősíti a vidék népességmegtartó erejét és elismeri a magyar alapanyagok kiválóságát azzal, hogy kizárólag helyi, illetve magyarországi, biogazdálkodóktól származó nyersanyagot használ termékei előállításához.

Az államtitkár kiemelte, az ökológiai gazdálkodás jelentős szerepet tölt be az agrárágazat szerkezetében, s ebben nagy szerepe van a HiPP Kft.-nek, mert a legtöbb bioalapanyagot a cég használja fel Magyarországon. Tavaly mintegy hétezer tonna ökológiai gazdálkodásból származó nyersanyagot dolgozott fel a HiPP.

Nagy István hangsúlyozta: a 2014-2020-as európai uniós ciklus vidékfejlesztési stratégiájában szerepel az ökológiai gazdálkodásból származó termékek népszerűsítése, illetve az ökológiai gazdálkodási programba bevont területek növelése. Jelenleg mintegy 130 ezer hektárnyi ellenőrzött terület van Magyarországon – tette hozzá.

A HiPP cégcsoport 1932-ben kezdte meg kémiai adalékanyagoktól mentes bébiételek gyártását a németországi Pfaffenhofenben. Jelenleg a vállalat hét gyártóüzemében mintegy 2500-an dolgoznak és mintegy nyolcezer biogazda szállítja be az alapanyagokat. A hanságligeti üzemben gyümölcsöket, teljes kiőrlésű gabonás gyümölcsöket, tejtermék alapú desszerteket, főzelékeket, húsos menüket, leveseket és gyümölcsleveket készítenek. 1996-ban 8,5 millió terméket állítottak elő, tavaly 85 millió darab, idén pedig várhatóan 92 millió darab bébiételt gyártanak.

2014-ig az üzem fő feladata a magyar piac ellátása mellett a közép- és kelet-európai, valamint közel- és távol-keleti piacok ellátása volt. A cégcsoporton belüli termelési struktúra átalakításával azóta Nyugat-Európába is exportál. Jelenleg mintegy kétszáz embert foglalkoztatnak a közel ötezer négyzetméter alapterületű üzemben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink