A Henkel körösladányi üzeme lett a legjobb gyár

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 27. 00:01

A Henkel körösladányi gyára elnyerte a Produktion üzleti magazin és az A.T. Kerney tanácsadó cég új EU-tagállamok legjobb gyára címét.

A német Produktion magazin évente meghirdeti a német és európai cégek közt a legjobban működő vállalatok díját (Factory of the Year/GEO – Global Excellence in Operations) az A.T. Kerney tanácsadó cég bevonásával. A cél az, hogy kiemelje és ismertté tegye a legjobban termelő, illetve működő vállalatok teljesítményét. Az 1992-ben alapított rangos díjat nyolc kategóriában osztják ki, többek között a kiváló területfejlesztés, a kiváló feldolgozóipari termelés és az új EU-tagállamokban végzett kiváló termelés kategóriákban. A díjakért bármely iparág európai gyártó vállalat részt vehet egy gyárával vagy üzleti egységével.
Az új EU-tagállamokban végzett kiváló termelés kategória idei nyertese a Henkel Magyarország Kft. körösladányi folyékony mosó- és tisztítószer gyára lett. A Henkel első közép-kelet-európai gyára 20 éve működik sikeresen, kompetenciaközponttá nőtte ki magát, mely a régió országait és Nyugat-Európa piacait látja el termékeivel.
A gyár egyedisége a termékek nagy komplexitásában, valamint a fogyasztási cikkek iparágon belül kiemelkedő termelési rugalmasságban rejlik. 139 különböző receptúra alapján 908 féle termék készül a gyárban, melyek 84 százalékát exportálják 28 országba. A gyárban előállított legismertebb folyékony mosó- illetve tisztítószer márkák: Persil, Tomi, Biopon, Silan, Clin, Bref, Sofix, Opti, és Pur.
Az üzemet az elmúlt években folyamatosan fejlesztették, ennek során 8 százalék energia megtakarítást értek el a 2009. év eleji értékekhez képest. A fajlagos gázfogyasztás 38 százalékkal csökkent, a hulladékkezelés területén pedig 23 százalékos megtakarítást könyvelhettek el.
A Henkel körösladányi gyárát Ujhelyiné Mojzsis Anna irányítja 1997 óta, s pályafutása során az üzemet több ízben is elismerték: 2002-ben a Magyar Iparszövetség a sikeres tevékenységet elismerő oklevelét nyerte el, idén pedig Az új EU-tagállamokban végzett kiváló termelés díjat nyerte el a német Produktion magazintól.
Kapcsolódó cikkeink