A helyiek veszik át a Pápai Húst
Előreláthatólag januártól veheti át az új tulajdonosi kör a Pápai Hús Zrt. vezetését, ezzel lezárulhat a patinás dunántúli cég felszámolása – jelentette be Varga Jenő felszámolóbiztos az IFE Foodapesten tartott sajtótájékoztatóján.A Pápai Hús 1913 Kft. 4 milliárd forintot ajánlott fel a vállalat megvételére. A projektcéget a Pápai Hús Zrt. menedzsmentje, valamint a társasághoz élő állatot beszállító cégek, továbbá Pápa városa és több helyi vállalkozás alapította. A vevők 15-20 százalékos önerővel, azaz mintegy 600-800 millió forinttal, valamint a vételár fennmaradó összegének hitelből való fedezésével juthatnak a céghez.
Az 1380 főt foglalkoztató cég az elmúlt két évben közel 300 millió forintnyi beruházást hajtott végre, átalakította termelési szerkezetét a piac igényeinek megfelelően, és újdonságokat is kifejlesztett. Az idei év őszére már nyereségessé vált, így mutatva életképességét – jelezte Varga Jenő.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >Csatlakozik a Bonafarm Csoporthoz Szautner Péter
A Bonafarm Csoport vezérigazgató-helyetteseként és csoport stratégiai igazgatóként folytatja pályafutását…
Tovább olvasom >A Lidl és az Agrárminisztérium bejelentette: indul a hazai dinnyeszezon
Megérkezett az első, magyar beszállítóktól származó görögdinnye szállítmány a Lidl…
Tovább olvasom >