A HELL a brit piac meghódítására készül

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 02. 00:01

Már ebben a hónapban a brit szupermarket-piac meghatározó szereplőjének, a Sainsbury's láncnak a polcain is ott lesz a magyar fejlesztésű és gyártású HELL energiaital, amely megerősítette első helyét a szegmens hazai piacán.

Az AC Nielsen piackutató cég adatai szerint 2009-ben a közismerten nehéz gazdasági környezetben is 140%-os mennyiségi piacrész növekedést eredményeztek a termék eladásai.
A miskolci központú HELL 7,2 millió literes forgalmával egyedül többet ad el, mint a piacon versenyző két meghatározó multinacionális márka összesen. A HELL – piackutató által mért – részesedése mennyiségben 13,2%, értékben pedig 16%, amely azt is mutatja, hogy kiegyensúlyozott árazási politika alkalmazásával érte el sikereit a termék. Magyarországon a 2008-as, éves 61%-os mennyiségi növekedés után 2009-ben 38%-ot produkált a márka, amely egyedülálló siker az egész üdítőital-piacon.
A múlt hét fejleménye, hogy a magyar cég termékei is elérhetőek lesznek a brit Sainsbury's szupermarketlánc vásárlói számára. Nagy Zsolt, a cég globális marketingigazgatója elmondta: "A múlt év végén nyitottuk vezérképviseletünket Londonban, és a nemzetközi marketing-beruházásaink egyik emblematikus eredménye ez a Sainsbury's-együttműködés (szakszóval: belistázásunk)" – írja a tozsdeforum.hu.Kapcsolódó cikkeink