A HEINEKEN Hungária idén a természetvédelem mellett kampányol

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 12. 11:05

Ötödször indítja útjára jótékonysági programját a HEINEKEN Hungária Zrt. A söripari vállalat évente támogatja a gyárainak otthont adó városok civil szervezeteit és lehetőséget biztosít a városlakóknak, hogy maguk dönthessenek a felajánlott támogatás felhasználásáról. Változás az eddigiekhez képest, hogy idén témát is kapott a program: a természetvédelem került a fókuszba.

A 2008-ban elindított jótékonysági program alapja, hogy a HEINEKEN Hungária ne csak gyáraival, hanem társadalmi szerepvállalásával is erősítse jelenlétét a helyi közösségek életében. Ezért sörgyártásának két fellegvárában, Sopronban és Martfűn a helyi városvezetéssel együttműködve, a városok civil kezdeményezéseit kívánják támogatni. A program fővédnökeivel, a városok polgármestereivel évről-évre közösen választják ki azt a három civil szervezetet, amelyek közül aztán a városok lakosai internetes szavazás során döntik el, kik kapják a milliós nagyságrendű támogatást.

A program növekvő népszerűsége tavaly indokolttá tette, hogy a vállalat megduplázza a felajánlott támogatás összegét és a lehetséges nyertesek számát is. Ez azt jelenti, hogy ma már Sopronban 4 millió forint, Martfűn pedig 2 millió forint a támogatás összértéke. A három kijelölt szervezet közül ketten pedig idén is biztosan nyerni fognak mindkét városban.

Ebben az évben újítás, hogy a természetvédelem jegyében zajlik majd a program, azaz a versengő szervezetek alaptevékenysége és célkitűzései is e téma köré épülnek.

„Felelős vállalatként fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a figyelmet a természetvédelem fontosságára. Környezetünkért, a körülöttünk levő élőlényekért mindannyian felelősek vagyunk. Szeretnénk, ha a program hatására ez a gondolatmenet elindulna és beékelődne az emberek mindennapjaiba.” – fűzte hozzá Tóth Gergely, a HEINEKEN Hungária stratégiai kommunikációs menedzsere.

A támogatásra jelölés hosszas kiválasztási folyamat, ahol számos tényező mellett figyelembe veszik a pályázók addigi tevékenységét, a városiak életére gyakorolt pozitív hatását, valamint a megjelölt célkitűzést is. Sopronban idén a három jelölt: Sopron Városi Tábor Alapítvány, a Soproni Erdőkért Környezetkultúra Alapítvány és a Soproni Polgárőr Egyesület. Martfűn a három jelölt: a Martfűi Városszépítő Egyesület, a Jóreménység Klub Egyesület valamint Martfű Város Önkormányzata, akikre a szavazók leadhatják voksaikat.

A jelöltekre szavazni 2012. december 8-án éjfélig lehet a program hivatalos weboldalain, a www.heinekensopronert.hu, illetve a www.heinekenmartfuert.hu oldalakon, ahol az egyes szervezetek, illetve a megvalósítandó célok részletes bemutatása is megtalálható.

A nyeremények ünnepélyes átadására Martfűn december 11-én, míg Sopronban december 12-én kerül sor.

Kapcsolódó cikkeink