A HEINEKEN Hungária együttműködik a Nemzeti Külgazdasági Hivatallal

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 21. 11:50

A HEINEKEN Hungária Sörgyárak Zrt. (HEINEKEN Hungária) és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) ma együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a soproni városházán. A nyilatkozat értelmében a HITA támogatja a HEINEKEN export- és termelékenység-növelő beruházásait, amelyek hozzájárulhatnak Magyarország nemzetközi versenyképességének javulásához és Sopron térségének fejlődéséhez.

HEINEKEN

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára is jelen volt a soproni városházán, amikor a HEINEKEN Hungária vezérigazgatója Joris Huijsmans és a HITA elnöke, Berényi János aláírásukkal szentesítették a HEINEKEN Hungária és a HITA közötti együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot. Ezzel a HEINEKEN elkötelezte magát amellett, hogy magyarországi gyártóbázisának fejlesztésével és export lehetőségei kiaknázásával hozzájárul a térség és Magyarország gazdasági fejlődéséhez, a HITA pedig vállalta, hogy támogatja a cég hosszú távú stratégiai terveinek megvalósítását potenciális beszállítók és kormányzati kezdeményezések koordinálásán keresztül.

Az aláírási ceremónián Joris Huijsmans hangsúlyozta: a HEINEKEN hosszú távú jelenlétre rendezkedett be Magyarországon és a gazdasági nehézségek ellenére is képes volt hazai piaci pozíciót megerősíteni. “Nagy örömünkre szolgál a szándéknyilatkozat aláírása a HITA-val, hiszen ennek révén a vállalatunk még hatékonyabban lesz képes összehangolni erőfeszítéseit és innovációiát a magyar gazdaság, ezen belül a helyi közösség érdekeivel. Sopron város önkormányzatával és a magyar kormánnyal közösek a céljaink: mindannyian érdekeltek vagyunk Magyarország nemzetközi versenyképességének fokozásában és egy beruházásösztönző gazdasági környezet kialakításában” – mondta Joris Huijsmans.

Szijjártó Péter elmondta: „A magyar gazdaság növekedése szempontjából kiemelten fontos a magyar-holland gazdasági együttműködés, ugyanis mára 9,5 milliárdos összeggel, a harmadik legtöbb befektetés Hollandiából érkezik Magyarországra, tavaly pedig Hollandia Magyarország 11. legfontosabb kereskedelmi partnere volt, közel ötmilliárd eurós forgalommal.” A sörgyártó a magyar-holland gazdasági együttműködés egyik legjelentősebb képviselője, így “a HEINEKEN is hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország ma jobban teljesít” – jegyezte meg az államtitkár.

Kapcsolódó cikkeink