A Heineken budapesti HoReCa kutatása a randevúról

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 07. 11:35

A Heineken nemrég indította el legújabb „Randevú” című kampányát, melynek reklámja, hirdetései már országszerte láthatók. A márka ehhez kapcsolódva 300 férfit kérdezett meg Budapest több klubjában és pubjában, hogy megtudja, milyen nő kell a pasiknak, hogyan randiznak, melyek a bevett csajozási trükkök és milyen számukra az álomrandi. A kutatás mindenek felett arra kereste a választ, hogy mi kell a pasiknak, milyen igényeik, elvárásaik vannak, ha szórakozóhelyen ismerkednek.

A reklám és a kutatás is lényegében mind a kampányhoz tartozó Facebook-applikációt támogatja. Az alkalmazás lényege, hogy elhívhatunk bárkit, szinte bármilyen randevúra. Az applikcióban 640 módon kérhetünk találkozót; mehetünk bowlingozni, romantikus vacsorára, karaokézni, láván szörfözni, bélyegalbumot nézegetni, szülőkkel találkozni – mindenki megtalálja vérmérsékletének és a célnak megfelelő lehetőséget. A szándék lehet romantikus, vagy vicces, a reklámfilmből ismert zenekar meghívásunkat dalban fogja tolmácsolni a kiszemelt üzenőfalán. A meghökkentő felkérést nehéz elutasítani, ezért a szervezők szerint egy hónap alatt, világszerte több tízezer szerenádot küldenek majd a felhasználók a Heineken segítségével. Ha igazán emlékezetes, egyedi módon szeretné elhívni álmai nőjét, vagy férfiját egy találkozóra, a http://apps.facebook.com/heinekenserenade/oldalon lévő alkalmazás erre a legjobb mód.

A márka szerette volna megtudni, milyen is az álomrandevú és álomnő a magyar pasik számára, ezért mi mást is tehetett volna, mint megkérdezte őket. A 12 kérdésből álló kérdőívből sok minden kiderült, például az, hogy a huszonéves és a harmincas férfiak között alapvető különbségek vannak. Az, hogy életkoruk első száma kettő vagy három, meghatározza a nőkhöz való viszonyukat.Ha például 20-30 közötti pasikkal szeretne a lány ismerkedni, bizony oda kell menni hozzá, ugyanis ők nem csajozni mennek a pubokba, klubokba, hanem hogy a haverjaikkal töltsenek időt. Ha megtetszik nekik egy nő, akkor természetesen ők is akcióba lendülnek. A harmincas pasik többsége ezzel szemben igenis csajozási szándékkal megy bulizni, ők hamar feltérképezik a terepet, és oda is mennek a kiszemelt nőhöz. Lesz, ami lesz. Abban azonban egyetértett mindkét korosztály, hogy italra szükség van, ha buliban ismerkedik az ember. Az eltérés csupán annyi, hogy a huszasok maguknak vásárolnak italt, hogy abból bátorságot gyűjtsenek, a harmincas férfiak pedig inkább a hölgynek, hogy alkalmuk legyen elkezdeni beszélgetni velük.

Kapcsolódó cikkeink