A Hama Kft régiós szinten a Tesco beszállítója lesz

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 27. 12:58

A magyarországi Hama Kft. nyerte el a jogot arra, hogy régiós szinten a Tesco beszállítója legyen. A jelentős forgalomnövekedést generáló megbízásnak munkahelymegőrző hatása is van.

A Tesco tavaly úgy döntött, hogy a szlovákiai Galántán régiós beszerzési központot hoz létre, ehhez kapcsolódva a fotó-, video-, audio- és multimédia-tartozékok nagykereskedelmével foglalkozó német Hama belső versenyeztetéssel döntött a régiós beszállító kilétéről. A feladatot a magyar Hama Kft. nyerte el – tartalmazza a cég közleménye.

A 14 országban 2500 embert foglalkoztató, 500 millió euró árbevételű, családi vállalkozásként működő német cég magyar leányvállalatának esélyét növelte, hogy az érintett piacok közül – Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia – évek óta a legnagyobb forgalmat érte el a brit áruházláncnál – idézte a közlemény Prohászka Ottót, a Hama Kft. ügyvezető igazgatóját.


A tavaly 2,5 milliárd forint forgalom mellett nyereséges Hama-leányvállalat számára további 600 milliós forgalmat biztosít a régiós beszállítói státus. Az új megbízás azért is fontos, mert ellensúlyozza a hazai piac még mindig érezhető, 15-20 százalékos visszaesését, így a vállalkozásnak nem kell alkalmazottakat elbocsátania – írja az [origo].

Kapcsolódó cikkeink