Magazin: A gyógytea a legnépszerűbb természetes gyógykészítmény

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 26. 10:24

A GfK Hungária Egészséggazdasági Monitorának 2012. évi felmérése szerint a magyar lakosság növelte az elmúlt egy évben egészségmegőrzésre fordított kiadásait. Az egészséges életmóddal kapcsolatos tudás továbbra is jelentős, ám ennek a számottevő tudásnak csak töredéke kerül a mindennapi gyakorlatba átültetésre.

A lakosság 15 százaléka alkalmaz egészsége megőrzése érdekében, azaz prevenciós céllal alternatív vagy természetes gyógymódokat. Amennyiben a gyógyulási céllal alkalmazott és alternatív kezeléseket is figyelembe vesszük, úgy összességében ennél jóval többen, a lakosság közel egyharmada (32 százalék) részesít előnyben alternatív terápiát.

Gyógyteát a lakosság 44 százaléka vásárolt az elmúlt 12 hónapban – többen, mint OTC gyógyszert –, közel negyedrészük (a lakosság 10 százaléka) az interneten intézte ez irányú beszerzését. Gyógycseppeket a lakosság 15 százaléka vásárolt. Itt az internetes vásárlás aránya még nagyobb: a vásárlók fele, 6,7 százalék a teljes lakosság arányában. Érdekesség, hogy ugyanannyian vásároltak gyógycseppeket az elmúlt 12 hónapban, mint ahány embernek kiadást jelentett az orvosi kezelés. Hasonlóan népszerűek a homeopátiás készítmények, amelyeket a lakosság 9 százaléka vásárolt az elmúlt 12 hónapban.

Kapcsolódó cikkeink