A gyerekek íz-érzékelőképességük sajátossága miatt esznek több csokoládét
A gyerekek sokkal nagyobb cukortartalmú ételeket éreznek édesnek, mint a felnőttek – derült ki a német TTZ Bremerhaven technológiai centrum vizsgálatából.
Négyszáz, három és nyolc év közötti gyermek részvételével végzett kísérlet kimutatta, hogy a gyerekek csak literenként 8,6 gramm cukortartalomtól éreztek édesnek egy élelmiszert – ez egy átlagos limonádé értékének felel meg. Ezzel szemben a felnőttek már messze alacsonyabb cukorkoncentráció esetén is észlelték az édes ízt Kiderült, hogy a kor előrehaladtával növekszik az édes íz érzékelésének képessége.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre korábban indul a karácsonyi szezon: az ár-érték arány a kulcs
Az idei évben a magyarok 40 százaléka hozta előre a…
Tovább olvasom >Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Fél év alatt 100 millió forint felajánlást tettek karitatív célokra a fogyasztók a kötelező visszaváltási rendszer révén
A hat hónapja kezdődött és a mindennapok szerves részévé vált…
Tovább olvasom >