A gyerekek íz-érzékelőképességük sajátossága miatt esznek több csokoládét
A gyerekek sokkal nagyobb cukortartalmú ételeket éreznek édesnek, mint a felnőttek – derült ki a német TTZ Bremerhaven technológiai centrum vizsgálatából.
Négyszáz, három és nyolc év közötti gyermek részvételével végzett kísérlet kimutatta, hogy a gyerekek csak literenként 8,6 gramm cukortartalomtól éreztek édesnek egy élelmiszert – ez egy átlagos limonádé értékének felel meg. Ezzel szemben a felnőttek már messze alacsonyabb cukorkoncentráció esetén is észlelték az édes ízt Kiderült, hogy a kor előrehaladtával növekszik az édes íz érzékelésének képessége.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Business Days fakultáció: hagyományteremtő hétvégi program
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Paulaner és Audi F1: új korszak a bajor sör számára
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A CD és a DVD is reneszánszát éli a Vaterán, de a second-hand LEGO az idei karácsony igazi sztárja
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
