A gyenge forint ismét meghozta a szlovák vásárlókedvet

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 28. 12:00

Újra virágzik a bevásárlóturizmus a szlovák határ menti településeken. A tapasztalatok szerint Komárom és Győr környékén a legalapvetőbb élelmiszerekért is átjönnek a magyar határon, és hasonló a helyzet a keleti régióban Miskolc térségében is.
Sokan jönnek át Szlovákiából az olcsó forint miatt Magyarországra vásárolni. Győrben megkérdezett bevásárlóturisták azt mondták: naponta figyelik az árfolyamot, és akkor jönnek, amikor a legtöbb forintot kapják az euróért.

euro

A szlovákiai vásárlók elsősorban élelmiszert, ruhát, cipőt vesznek Magyarországon, a mennyiség attól is függ, hogyan alakul a forint/euró árfolyam.

Az eladók szerint a szlovákiai vevők nem csak az akciós termékeket keresik. Az egyik győri üzlet dolgozója szerint a szomszédból érkező vásárlók közül a ruházati termékek mellett műszaki cikket és élelmiszert is nagyon sokan vásárolnak.

Hasonló a helyzet Miskolcon is. Oda Rozsnyó, Tornalja vagy Kassa környékéről érkeznek a vásárlók, akik a sört és a Szlovákiában gyártott kristálycukrot is Magyarországon veszik, mert olcsóbban jutnak hozzá, mint otthon. (hirado.hu, Duna Híradó)

Kapcsolódó cikkeink