A gencsapáti gyermekotthonnak rendezett gyűjtést a Praktiker

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 08. 10. 11:05

Sikerrel zárult a Kelemen Gyermekvédelmi Otthon kis lakói számára szervezett adománygyűjtő akció. A felajánlásokat három hónapon keresztül gyűjtötték a szombathelyi Praktiker dolgozói.

kep_praktiker

A szombathelyi Praktiker már korábban is segítette a gencsapáti intézményt, akkor festéket és egyéb barkácstermékeket adományoztak a gyermekotthonnak, amellyel szebbé tehették saját környezetüket.

– Az adományozással a célunk az volt, hogy az intézményben élő gyorsan cseperedő gyermekeknek megfelelő ruházatot biztosítsunk, akár több évre előre. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a Praktiker fontosnak tartja felkarolni a helyi kezdeményezéseket és támogatni a rászorulókat – mondta Németh Gyula, a Praktiker Kft. értékesítési vezetője.

A kisautótól a játék babáig – rengeteg játékszer és sok tiszta, jó állapotú ruha gyűlt össze a március végén kezdett gyűjtésből.

– Ahogy nőnek a gyerekek, úgy lesz szükség újabb és újabb ruhákra a különböző évszakokban. Ezt egy családnak is nehéz finanszírozni, nem hogy egy gyermekintézménynek. Nagyon büszke vagyok kollégáimra, mert ők is rengeteg adománnyal járultak hozzá a gyűjtés sikeréhez, és nagyon köszönöm vásárlóinknak a nagylelkű felajánlásokat – emelte ki Boncz Péter, a szombathelyi Praktiker áruház igazgatója.

A gencsapáti lakásotthonokban 60 gyermek él családias körülmények között. A legkisebbek 3 évesek, a legidősebbek hamarosan felnőttkorba lépnek.

– A mintegy három köbméternyi ruha és játék adomány jó helyre került – mondta Horváth Artúr. Az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Otthon igazgatója hozzátette: a Praktiker által összegyűjtött játékokat az otthon lakói azonnal birtokba vették. A kisebbek és a nagyobbak is, örömmel válogattak a tiszta és alig használt, sokszor márkás ruhák közül.

Kapcsolódó cikkeink