A gasztronómia világa újra a chocoMe-re figyel
A magyar kézműves csokoládémárka, a chocoMe ismét letette névjegyét a nemzetközi színtéren: a világ egyik legjelentősebb gasztronómiai versenyén, a Great Taste Awards-on idén tíz újabb díjjal ismerték el a manufaktúra kivételes minőségű, válogatott kakaóbabokból készített bean-to-bar csokoládéit.
A Great Taste Awards az ízek Oscar-díjaként ismert, világszinten jegyzett megmérettetés, ahol a versenyre benevezett termékeket 400 fős, független, nemzetközi zsűri értékeli vakteszt során. A bírálók között Michelin-csillagos séfek, gasztronómiai szakértők, valamint a Harrods, Fortnum & Mason, Selfridges vagy a Whole Foods Market kulcsfontosságú beszerzői is helyet kapnak. A zsűri kizárólag a termék valódi ízvilága és minősége alapján hozza meg döntését – sem csomagolás, sem márkanév nem befolyásolja a pontozást.
A chocoMe termékei immár tizenkettedik éve szerepelnek sikerrel ezen a rangos versenyen, és a 2025-ös eredmények ismét megerősítették a márka helyét a világ legkiválóbb specialty csokoládégyártói között.
Az idei díjazottak között különösen kiemelkedő szerepet kaptak a tavaly bemutatott chocoMe Atelier bean-to-bar csokoládék, amelyek ritka eredetű, különleges genetikai állományú, kivételes minőségű kakaóbabokból, manufakturális eljárással készülnek.
“Bean-to-bar csokoládéink kizárólag két alapanyagból készülnek: a kakaóbabból és a nádcukorból. Ennek ellenére ez a legnehezebb csokoládékészítési eljárás, amit csupán néhány száz csokoládékészítő alkalmaz világszerte. Ily módon különös büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a legszűkebb elitben megálltuk a helyünket”
– mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe alapító/tulajdonosa, chocolatier.
A zsűri négy terméket kétszeres csillaggal (ezüstéremmel), további hat alkotást pedig egycsillagos (bronz) minősítéssel jutalmazott. A chocoMe ezzel a tíz újabb elismeréssel már összesen 141 díjat tudhat magáénak a világ legrangosabb csokoládé- és gasztroversenyein – ez a szám önmagáért beszél.
A chocoMe Great Taste Awards-on díjazott termékei:
Kétszeres csillag (ezüstérem):
chocoMe Atelier – Étcsokoládé Chuao-ból származó kakaóbabból 72%
chocoMe Atelier – Étcsokoládé Choroni-ból származó kakaóbabból 72%
chocoMe Atelier – Étcsokoládé Åkesson kakaóbabból 69%
chocoMe Atelier – Étcsokoládé Åkesson kakaóbabból, kandírozott yuzu héjjal
Egycsillag (bronzérem):
chocoMe Atelier – Étcsokoládé Choroni-ból származó kakaóbabból iyokannal 72%
chocoMe Atelier – Étcsokoládé Kokoa Kamili kakaóbabból 70%
chocoMe Atelier – Étcsokoládé kakaóbab törettel Chuao-ból származó kakaóbabból 72%
chocoMe Atelier – Kokoa Kamili kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró Ceylon fahéjjal fűszerezve
chocoMe Atelier – Åkesson kakaóbabból készült étcsokoládéval bevont szicíliai mandula madagaszkári vadborssal fűszerezve
chocoMe Raffinée – Étcsokoládéval és málna couverture-rel bevont kókuszkorong
Az összes díjnyertes chocoMe csokoládé itt tekinthető és vásárolható meg:
Kapcsolódó cikkeink
Génszerkesztéssel óvná a csokoládé jövőjét a Mars
A Snickers és M&M’s édességek gyártója, a Mars a Pairwise…
Tovább olvasom >Aranyéremmel debütált a Flore Confectionery a nemzetközi csokoládéversenyen
Mindössze nyolc hónappal a piacra lépése után már aranyérmet nyert…
Tovább olvasom >400 millió euróból épít csokigyárat a Fazer Finnországban
A finn Fazer csoport bejelentette, hogy mégis megvalósítja új csokoládégyárának…
Tovább olvasom >További cikkeink
GVH: az árréscsökkentés mérsékelte az árakat, az OKSZ bírálatát vitatják
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közlése szerint az árréscsökkentés eredményes volt,…
Tovább olvasom >Megszólalt az OKSZ az árrésstop meghosszabbításával kapcsolatban
Orbán Viktor bejelentette az árrésstop meghosszabbítását. Az Országos Kereskedelmi Szövetség…
Tovább olvasom >Meghosszabbította a kormány az árrésstopot
Orbán Viktor a Harcosok Klubja nevű Facebook-csoportban jelentette be, hogy…
Tovább olvasom >