A Füleky Pincészet lett az Év Épülete

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 09. 11:58

Az ipari kategóriában a bodrogkeresztúri Füleky Pincészet nyerte az “Év Épülete 2011” címet az ArchDaily építészeti portál idei szavazásán.

A Tokaji borairól híres pincészet Mád közelében található épületét Félix Zsolt és Fialovszky Tamás, az Építész Stúdió két munkatársa alakította ki egy több száz éves, sárga és szürke kőből épült házból.

A világ egyik leglátogatottabb építészeti portálján, a www.archdaily.com-on futó szavazás minden évben több kategóriában keresi a legjobb megvalósult munkákat. A Füleky Pincészet a Building of The Year 2011 szavazáson az ipari épület kategóriában végzett az első helyen csaknem 300 ezer szavazattal, a legnagyobb rivális egy barcelonai épület volt.

Az építészeti portál negyedik éve rendez szavazást a világ minden tájáról beérkezett építmények között, összesen 14 kategóriában. A rangos honlap minden kategóriában öt-öt épületet jelöl meg, amelyre voksolni lehet, a végső szót a közönség mondja ki.

Az ArchDaily tavalyi voksolásán szintén magyar győztes volt: 2010 legjobbja a Kis Péter Építészműterme által tervezett badacsonytomaji Laposa Pincészet lett az ipari épület kategóriában.

A bodrogkeresztúri Füleky Pincészet előzőleg már megkapta a Természetes kő az építészetben 2011 díjat, a Magyar Kőszövetség és az Építész Kamara kitüntetését – olvasható a borászat honlapján. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink