A francia Ynsect az élelmiszerpiacot vette célba a Protifarm felvásárlásával

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 06. 03. 15:58

Megállapodott a francia Ynsect a holland Protifarm felvásárlásáról, amellyel a vállalat az egészséges és környezetbarát táplálkozás iránt egyre nagyobb keresletet látó élelmiszerpiacot vette célba. A Protifarm a rovarok humán élelmiszerekben való felhasználása terén vezető, míg az Ynsect eddig kizárólag állateledelekkel dolgozott.

A többnyire hulladékkal etetett rovarok nagyszerű, az olajosmagvakból és gabonafélékből származó fehérjéket kiváltó proteinforrást jelentenek. Az Ynsect sportolók és az idősek számára alkalmas magas fehérjetartalmú étrend-kiegészítőkre fog fókuszálni, és néhány éven belül – a megfelelő íz kialakítását követően – a húshelyettesítők felfelé ívelő piacára is igyekszik betörni.

A cég jövőre Észak-Franciaországban a világ legmagasabb vertikális farmját nyitja meg. Ugyanakkor tervei között szerepen 15 éven belül több mint 10 gyár létesítése, melyek elsősorban a virágzó amerikai állateledel-piacot veszik célba, miközben a cég további – kanadai, mexikói, ázsiai, afrikai és dél-amerikai – projekteket is figyelemmel kísér.

Kapcsolódó cikkeink