A francia Ynsect az élelmiszerpiacot vette célba a Protifarm felvásárlásával
Megállapodott a francia Ynsect a holland Protifarm felvásárlásáról, amellyel a vállalat az egészséges és környezetbarát táplálkozás iránt egyre nagyobb keresletet látó élelmiszerpiacot vette célba. A Protifarm a rovarok humán élelmiszerekben való felhasználása terén vezető, míg az Ynsect eddig kizárólag állateledelekkel dolgozott.
A többnyire hulladékkal etetett rovarok nagyszerű, az olajosmagvakból és gabonafélékből származó fehérjéket kiváltó proteinforrást jelentenek. Az Ynsect sportolók és az idősek számára alkalmas magas fehérjetartalmú étrend-kiegészítőkre fog fókuszálni, és néhány éven belül – a megfelelő íz kialakítását követően – a húshelyettesítők felfelé ívelő piacára is igyekszik betörni.
A cég jövőre Észak-Franciaországban a világ legmagasabb vertikális farmját nyitja meg. Ugyanakkor tervei között szerepen 15 éven belül több mint 10 gyár létesítése, melyek elsősorban a virágzó amerikai állateledel-piacot veszik célba, miközben a cég további – kanadai, mexikói, ázsiai, afrikai és dél-amerikai – projekteket is figyelemmel kísér.
Kapcsolódó cikkeink
K&H: a fiatal agrárszakembereken múlik a mezőgazdaság jövője
A mezőgazdaság jövőjét meghatározó megoldások megvalósításában kiemelt szerep jut a…
Tovább olvasom >Hongkongba is eljut a prémium minőségű magyar mangalicahús
Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán…
Tovább olvasom >Bővíti partnerségét a Kroger a 80 Acres Farms vertikális gazdálkodóval
Az amerikai Kroger kiskereskedelmi vállalat azt tervezi, hogy a középnyugati…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >