A francia mesterverseny a követendő példa
A MOF-hoz – a 120 szakmában, Franciaország Legjobb Mesterét hirdető versenyhez – hasonló megmérettetést hiányolnak Magyarországról az Étteremkalauz 2010 szerkesztői, akik az InfoRádió Aréna című műsorában nyilatkoztak.
Az Étteremkalauz célja, hogy legyen egy olyan közönség, amely odafigyel arra, melyik étterembe megy – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bittera Dóra, a kiadvány szerkesztője, aki hozzátette: a kalauzzal tükröt akarnak tartani az éttermek elé, hogy abban megnézzék magukat, és összehasonlítási alapot kapjanak.
A gasztronómiai szakíró szerint a kötet ezeket a funkciókat egyre jobban teljesíti. Volt olyan étterem, amely alacsony pontszámot kapott, de a leírással a vezető egyetértett, és belátta, hogy javítani kell. Nem sértődéshez, hanem javuláshoz vezet a kalauz – fogalmazott.
Az Étteremkalauz másik szerkesztője szerint a franciáktól érdemes példát venni. Molnár B. Tamás hangsúlyozta: Franciaországban voltak az első komoly nemzetközi szakácsversenyek, de otthon is fontos megmérettetéseket tartottak. Ilyen még ma is a MOF, amit jó lenne követnünk – véli a szakíró, aki kifejtette: ez egy négy évente 120 szakmában zajló vetélkedés a Franciaország legjobb Mestere címért. Ha ezt Magyarországon is megrendeznék, akkor az ismét rangot adhatna a lejáratódott presztízsű szakmáknak – közli az esemenymenedzser.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >