A francia gasztronómia ünneplése
Goût de France (Good France) 1000 séf, 1000 menü, 5 kontinens – ez volt a szlogenje az eseménynek, amely egy vacsora formájában tisztelgett a francia konyha kiválósága, innovációs képessége és az általa képviselt értékek előtt. A gallok a „jól evés” és a „jót evés” örömét osztották meg március 19-én az egész világgal.
1912-ben Auguste Escoffier kezdeményezte az „Epikurosz vacsoráit”, amikor ugyanazt a menüt, ugyanazon a napon egyszerre több városban szolgálták fel. 2015-ben a Goût de / Good France ezt a gondolatot viszi tovább, mégpedig azzal a szándékkal, hogy a világ minden részéről többféle kategóriájú éttermet vonjon be a projektbe.
Ez az esemény lesz az egyik első konkrét megvalósulása annak, hogy a francia gasztronómia felkerült az UNESCO világörökségi listájára, és hogy az egész világon virágzik.
Magyarországról 10 éttermet válogatott be a párizsi zsűri – fine dining éttermeket ugyanúgy, mint bisztrókat. Íme, a lista!
Babel, Budapest
Baltazár, Budapest,
Bistro Classico, Keszthely
Borssó Bistro, Budapest
Chateau Visz, Visz
Chianti Étterem, Veszprém
Kistücsök, Balatonszemes
Molnar, Keszthely
Pierrot, Budapest
Walter Vendéglő, Perbál
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >