A Fornetti Pannon Pek-Snack néven folytatja tovább

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 02. 08. 12:49

A Fornetti Pannon Kft. kicsinyes bosszúként értelmezi, hogy miután új látványpékség-hálózat kialakítása mellett döntve kezdeményezte kiválását a Fornetti Európa Kft. franchise hálózatából, rendkívüli felmondással kizárták onnan – mondta Galántai János, a Fornetti Pannon Kft. tulajdonos ügyvezetője.

Az ügyvezető ismertette, a Somogy megyei igali székhelyű, Fornetti Pannon Kft. nevet változtat, a továbbiakban Pek-Snack márkanéven kívánja a régi látványpékség-hálózatát működtetni és fejleszteni a közép-európai piacon.

Galántai János elmondása szerint cége nem önként jutott arra döntésre, hogy kiválik a Fornetti hálózatból: volt partnere állította válaszút elé, hogy vagy gazdaságilag elfogadhatatlan feltételekkel módosítja korábbi szerződését, vagy külön kell válnia.

“December közepén békés körülmények között állapodtunk meg arról, hogy különválunk, ezért unfair lépésként értékeljük, hogy a Fornetti Európa Kft. nem sokkal később rendkívüli felmondással élt velünk szemben, majd lejárató nyilatkozatokat, hirdetéseket jelentett meg” – fogalmazott Galántai János.

Február elején a kecskeméti székhelyű Fornetti Európa Kft., mint a Fornetti franchise jogok és know-how-k kizárólagos felhasználói jogosultja, arról értesítette kereskedelmi partnereit, hogy az eddig Fornetti Pannon néven Igalon működő master franchise partnerével rendkívüli felmondással szerződést bontott. A Fornetti közölte: azért mondta fel az együttműködést az igali vállalkozással, mert elfogadhatatlannak tartja a fogyasztók és a partnerek érdekeit szem előtt tartó sztenderdektől való bármilyen eltérést. A cég jelezte: a december végén meghozott döntést követően az igali telephelyű vállalkozás sem nevében, sem az általa forgalmazott termékek és szolgáltatások révén nem jogosult a Fornetti márkanév használatára. A 26 országban jelen lévő Fornetti Franchise a továbbiakban semmilyen felelősséget nem vállal az Igalon gyártott péksüteményekért, illetve az onnan származó szolgáltatásokért.

Galántai János szerint a Fornetti Pannon eddig Nyugat-Magyarország egy részét látta el Fornetti termékekkel, osztozva a Fornetti Európa Kft. valamint az azonos tulajdonosi körű és székhelyű Fornetti Kft.-vel a magyar piacon. Jelezte: a történtek után megindult a harc a fogyasztók kegyeiért. Egyben hangsúlyozta, az igali cég visszautasít minden olyan állítást, amely az általa gyártott termékek minőségét kérdőjelezi meg. Megjegyezte: a Fornetti Kft. ügyvezetője 2010 novemberében még mint mintaüzemet mutatta be az igali Pek-Snack gyáregységet potenciális külföldi befektetőknek.

Galántai János ismertetése szerint a Pek-Snack igali üzeme 13 éve látja el a jelenleg több mint hétszáz magyarországi és négyszáz horvátországi franchise partnerét fagyasztott pékáruval, amelynek során eddig nem merült fel minőségi kifogás sem a partnerek, sem a vásárlók, sem pedig Fornetti Kft. részéről. Az igali üzemben tavaly októberben fejeződött be egy hétszázmillió forintos beruházás: fejlesztették a gyártástechnológiát, számítógép vezérlésűvé vált a termelés, és integrált vállalatirányítási rendszert vezettek be. A fejlesztésekkel kapacitásbővítés is történt, így a Pek-Snack hálózat építője jelenleg közvetlenül több mint kétszáz embernek ad munkát Magyarországon, a létszám a piaci sikerek függvényében folyamatosan bővül.

Az ügyvezető közlése szerint a korábbi partnerek jelentős részét sikerült megtartania az igali vállalkozásnak – írja az origo.

Kapcsolódó cikkeink