A Forma-1 alatt több vendég többet költött a szállodákban, mint tavaly

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 08. 16. 00:01

A Forma-1 Magyar Nagydíj idején a budapesti szállodákban 11,8 %-kal nőtt a foglaltság a tavalyi versenyhez képest. Az átlagár 6 %-kal csökkent, így az egy kiadható szobára jutó árbevétel 8,5 %-kal emelkedett – közölte a Magyar Szállodaszövetség.

A szövetség szerint a több vendég többet is költött a szállodákban, így a teljes árbevételük is emelkedett. A szakmai szervezet megjegyezte, hogy a budapesti szállodák Forma-1 alatti, 2010. évi teljesítményének jelentős javulásában szerepe volt a rendkívül gyenge 2009. évi adatoknak.
A szövetség szerint ezek az adatok jól illusztrálják, hogyan hatnak egy város, település szállodáinak teljesítményére az olyan rendezvények, amelyek jelentős bel- és külföldi keresletet képesek generálni. Ezért is lenne fontos a fővárosban egy nagy kapacitású kongresszusi központ megépítése, amely évente több – esetenként 3-5 ezer fős – nemzetközi kongresszust, s egyéb rendezvényt lenne képes Budapestre hozni. Az így növekvő vendégszám természetesen nemcsak a szállodák teljesítményét javítaná, jelentős bevételt hozna a kiskereskedelem, a fuvarozók és egyéb turisztikai szolgáltatók részére is. Ezáltal növekednének a városi és állami adóbevételek, s javulna a foglakoztatás is.Kapcsolódó cikkeink