A foodpanda Oroszország után Ecuadort is meghódította

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 26. 11:00

Az orosz piacvezető Delivery Club felvásárlása után a foodpanda most latin-amerikai jelenlétén erősít: a legnépszerűbb ecuadori ételrendelő platformot, a deliYamit (www.deliyami.com) vásárolta fel. A piacvezető deliYami 2012-ben kezdte meg működését, és a két legnagyobb városban van jelen (Quito és Guayaquil) a dél-amerikai országban.

A foodpanda szolgáltatása az ecuadori piacra való belépéssel ma már 46 országban érhető el világszerte, melyből hét latin-amerikai ország: Argentína, Brazília, Chile, Kolumbia, Mexikó, Peru és a már említett új piac, Ecuador. Érdekesség, hogy a latin-amerikai országokban a foodpanda hellofood néven működik, így a deliYamit is átkeresztelik hellofooddá (www.hellofood.com.ec).

foodpanda

„Az elmúlt években keményen megdolgoztunk azért, ahol most tartunk, s sikerült piacvezetőkké válnunk Ecuadorban. A hellofood tapasztalatával, erőforrásaival és technológiai hátterével készen állunk a következő nagy lépésekre.” – mondta el Luis Villarroel, a deliYami alapítója és ügyvezető igazgatója.

„Lenyűgöző időszak ez a foodpanda életében, múlt héten még az orosz terjeszkedésről beszéltünk, előtte pár nappal óriási elismerésben részesültünk az EUROPAS startup-díjnak köszönhetően, most pedig már az ecuadori piac is a miénk” – tette hozzá Arany László, a magyarországi foodpanda ügyvezető igazgatója.

Kapcsolódó cikkeink