A Foodapest kiállításon debütál az Automata Kassza (x)

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 09. 00:03

Rengeteg időt töltünk bevásárlással, aminek kellemetlen része a hosszas sorban állás a kasszánál. Többek között ennek a problémának a megoldására fejlesztette ki az IBM a Self-Checkout Rendszert.

A rendszer hatékonyságával és könnyű felhasználhatóságával nagy sikereket aratott külföldön. Hamarosan a magyar vásárlók is élvezhetik az előnyeit, mivel már nem kell sokat várni hogy nálunk is bevezetésre kerüljön. Az érdeklődők megtekinthetik az IBM automata kasszát a Foodapest kiállításon a Szintézis ZRt. standján(A pavilon 110/B stand) illetve a Jövő Áruháza standján.

Szabó Dávid, a Szintézis stratégiai üzletágvezetője elmondta: „Elsősorban áruházak, kis és nagykereskedők, nagy forgalmat lebonyolító ügyfelek figyelmébe ajánljunk, mivel a már meglévő kiszolgáló sorok kiegészítéseként válik egységes rendszerré.”

Széles méret paletta áll rendelkezésre: az 1 táska elhelyezésére alkalmastól egészen a 6 táskás illetve a futószalagos megoldásig. Természetesen nagy forgalmu boltokban asszisztensi jelenlét és megfelelő kontrol ajánlott az esetleges fennakadások elkerülése végett. Mindezen idő alatt egy úgynevezett Back-Office gépen minden tranzakció és aktuális készletinformáció megtalálható és adminisztrálható. A központi gép folyamatosan kommunikál a terminálokkal és offline üzemben is folyamatos a munka egy esetleges áramszünet bekövetkeztekor.

Az automata kassza előnyei:
    a befektetés 3-4 éves megtérülése
    csökkenti az átlagos várakozási időt a kasszánál, hamarabb sorra kerülhetünk
    hatékonyabb ügyfélszolgálat, elégedettebb vásárlók
    gyorsabb és egyszerűbb: ’fizetés és távozás’
    minden vevőt udvariasan szolgál ki, nap végére sem fárad el
    a személyzet átcsoportosítható (3-4 kasszánként egy ellenőrző személy szükséges, aki kamerák segítségével követi nyomon az értékesítést)
    a termékek súlya alapján képes ellenőrizni a vevőt, hogy tényleg azt a terméket tette a kosárba, amit leolvasott
Látogasson el a FOODAPEST kiállításra, tekintse meg és próbálja ki az automata kasszát.. Regisztráljon ingyenes belépőjegyért a www.foodapest.hu/regisztráció oldalon.
Részletes információ a Szintézis többi rendszeréről, amelyeket a Foodapesten megismerhetnek a: http://www.szintezis.hu/?m=hirek&id=46

(x)Kapcsolódó cikkeink