A FinnAgora új online konferenciát szervez “Fenntartható pénzügyek és zöld gazdaság Európában” címmel

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 05. 26. 09:28

A Finnovation sorozat részeként szervez új online konferenciát a FinnAgora, „Fenntartható pénzügyek és zöld gazdaság Európában” címmel.  A fenntarthatóság és a zöld átállás témakörén kívül a webinarium az EU által már ratifikált, vagy már folyamatban lévő reformokat tárgyalja, amelyek az egész üzleti szektort érintik. A május 31-i ingyenes konferencia előadói között szerepel Heidi Hautala, az Európai Parlament alelnöke, Gábor Barbara, az Európai Bizottság szakpolitikai tisztviselője, Cseh Katalin, magyar EP-képviselő, valamint Domaniczky Orsolya, a CEEweb magyar civil szervezet szakpolitikai tisztviselője.

A FinnAgora 2019-ben indította el a Finnovation-t, a vállalkozások és a szélesebb közönség számára megrendezett konferencia-sorozatot, amely idén a fenntarthatóságra összpontosítva folytatódik. A párbeszéd május 31-én kezdődik, „Sustainable Finance and Green Economy in Europe”, azaz „Fenntartható pénzügyek és zöld gazdaság Európában” címmel. A sorozat fő eseményére pedig a decemberi Planet Budapest 2021 konferencián kerül sor.

A májusi eseményen tervezett témák az EU által már ratifikált, vagy már folyamatban lévő reformokról azért is különösen fontosak, mert valamennyi EU-tagállamra hatással lesznek a későbbiekben. Pontosan emiatt, az üzleti szektor résztvevőit kiemelten várják a szervezők, hogy megfelelő információt kaphassanak a jövőbeni eseményekkel kapcsolatban. Emellett természetesen a zöld jövő iránt érdeklődő magánszemélyek számára is kifejezetten izgalmas programnak ígérkezik, hiszen a fenntarthatóság mindannyiunk közös ügye.

A FinnAgora Finnország 17 kulturális és tudományos intézetének egyike. A 2004-ben alapított intézmény fő célja, hogy segítse a finn művészek, tudósok, gazdasági- és társadalmi szereplők közép-európai jelenlétét. A FinnAgora tehát alapvetően közvetítőszervezet, melynek tevékenysége a finn kulturális, tudományos és gazdasági élet szereplőinek kiváló ismeretén, valamint a finn, a magyar és a nemzetközi szervezetekkel való szoros együttműködésen alapszik.

A webinárium angol nyelven kerül megrendezésre, de később magyar felirattal is látható lesz. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kapcsolódó cikkeink