A Ferreroé a Fresystem fagyasztott péksüteményeket gyártó céget

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 16. 09:26

Meg nem nevezett összegért vásárolta meg a Ferrero Csoport a fagyasztott péksüteményeket gyártó olasz Fresystemet.

Az 1983-ban alapított és 1991-ben a Simioli család által akvirált Fresystem legutóbbi pénzügyi évét (2021) 60 millió eurós forgalommal zárta.

A vállalat központja Caivanóban (Nápoly) található, ahol egyrészt Cupiello márkájú termékeit gyártja, másrészt bérgyártást is végez.

A Fresystem a Cupiello márkanév alatt a nagyobb kiskereskedők és más kereskedelmi láncok, valamint a HoReCa szektor számára gyárt pékárut (briós, muffin, sfogliatelle).

A vállalat évek óta együttműködik a Ferreróval, így például Nutella muffinokat is gyárt, melyek olyan nagy láncokban kaphatók, mint az Autogrill és a McDonald’s.

Az akvizíció illeszkedik a Ferrero nagy potenciállal rendelkező out-of-home édességszegmensre vonatkozó növekedési stratégiájába. Emellett hozzájárul a Ferrero pozíciójának megszilárdításához Olaszországban, amely továbbra is a vállalat stratégiai központja mind a gyártás, mind a piacra jutás szempontjából.

A Caivano üzem lesz a Ferrero második gyártóközpontja Campaniában, és csatlakozik a csoport meglévő, Avellino tartományban található Sant’Angelo dei Lombardi üzeméhez.

A tranzakció, a szokásos feltételek függvényében, várhatóan az elkövetkező hónapokban zárul le, közölte a Ferrero közleményében.

Az olasz fagyasztott pékáruk piacának értéke meghaladja az 500 millió eurót . Az értékesítés nagy része kávézókban, éttermekben, töltőállomásokon és nagy szupermarketláncokban történik.

ESM

Kapcsolódó cikkeink