A Ferreroé a Fresystem fagyasztott péksüteményeket gyártó céget
Meg nem nevezett összegért vásárolta meg a Ferrero Csoport a fagyasztott péksüteményeket gyártó olasz Fresystemet.
Az 1983-ban alapított és 1991-ben a Simioli család által akvirált Fresystem legutóbbi pénzügyi évét (2021) 60 millió eurós forgalommal zárta.
A vállalat központja Caivanóban (Nápoly) található, ahol egyrészt Cupiello márkájú termékeit gyártja, másrészt bérgyártást is végez.
A Fresystem a Cupiello márkanév alatt a nagyobb kiskereskedők és más kereskedelmi láncok, valamint a HoReCa szektor számára gyárt pékárut (briós, muffin, sfogliatelle).
A vállalat évek óta együttműködik a Ferreróval, így például Nutella muffinokat is gyárt, melyek olyan nagy láncokban kaphatók, mint az Autogrill és a McDonald’s.
Az akvizíció illeszkedik a Ferrero nagy potenciállal rendelkező out-of-home édességszegmensre vonatkozó növekedési stratégiájába. Emellett hozzájárul a Ferrero pozíciójának megszilárdításához Olaszországban, amely továbbra is a vállalat stratégiai központja mind a gyártás, mind a piacra jutás szempontjából.
A Caivano üzem lesz a Ferrero második gyártóközpontja Campaniában, és csatlakozik a csoport meglévő, Avellino tartományban található Sant’Angelo dei Lombardi üzeméhez.
A tranzakció, a szokásos feltételek függvényében, várhatóan az elkövetkező hónapokban zárul le, közölte a Ferrero közleményében.
Az olasz fagyasztott pékáruk piacának értéke meghaladja az 500 millió eurót . Az értékesítés nagy része kávézókban, éttermekben, töltőállomásokon és nagy szupermarketláncokban történik.
Kapcsolódó cikkeink
445 millió kanadai dollárból bővíti ontariói gyárát a Ferrero
A Ferrero Csoport 445 millió kanadai dollárt (319,7 millió amerikai…
Tovább olvasom >Globális innovációs központot nyitott Portugáliában, Olaszországban pedig növeli részesedését a Lidl
Portugáliában nyitotta meg két új globális innovációs központját a Lidl…
Tovább olvasom >Franciaországban és Olaszországban is elindul a Kaufland online piactere
A Kaufland online piactere 2025 késő nyarától Franciaországban és Olaszországban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy Márton: nagy az esélye az árréscsökkentés fenntartásának
Nagy esélye van annak, hogy az árréscsökkentési intézkedést nem vezetik…
Tovább olvasom >A magyar mellett a szlovák malomiparosok is elutasítják a rovarokat az élelmiszerekben
A Szlovák Malomipari Szövetség csatlakozott a hazai pékek kezdeményezéséhez, és…
Tovább olvasom >Új uniós útmutatók segítik a felkészülést az EUDR alkalmazására
Az Európai Bizottság új útmutatót és gyakran ismételt kérdéseket tartalmazó…
Tovább olvasom >