A fenntarthatóság netovábbja: narancshéjból készült ruhát is bemutatnak a Grow című kiállításon
Fenntartható anyagokból, például narancshéjból készült ruhákat is bemutatnak az amszterdami Fashion for Good Museum Grow című pop-up kiállításán, amelyet március 13. és 25. között lehet megetkinteni a Metropolitan egyetemen.

(Fotó: Pixabay)
A például banánrostból, narancs-, és kókuszdióhéjból készült ruhákat és kiegészítőket bemutató interaktív tárlat a Budapesti Metropolitan Egyetem Építészet és Design Tanszékének üvegtermében kap helyet – olvasható az egyetem MTI-hez eljuttatott közleményében. Az először Amszterdamban, majd idén februárban Dániában bemutatkozó tárlat szervezői arra kértek fel fiatal divattervezőket, hogy a természetben megtalálható anyagok felhasználásával készítsenek olyan ruhadarabokat és kiegészítőket, amelyeken keresztül bemutatható, hogyan használhatók a divat- és textiliparban a bioanyagok. Huong Nguyen, Frederieke Broekgaarden, Eva Sonneveld és Charlotte Bakkenes holland tervezők többek között banánrostot, kókuszdióhéjból készült bőralternatívákat és parafa port használtak az alkotások elkészítéséhez, Karim Adduchi pedig egy narancshéjból készült selyemruhát tervezett, amelyet a kiállításon meg is lehet majd érinteni.
A bioanyagok még kevéssé ismertek, ezért a tárlat kiemelt célja, hogy minél többen megismerjék ezeket a divatipar jövőjében fontos szerepet játszó anyagokat. Ebben a kiállítás anyagán túl egy interaktív játék is segíti majd a tárlatra látogatókat, akik egy speciális alkalmazás segítségével szórakoztató és interaktív módon tudhatnak meg többet a témáról.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
Rekordszámú visszaváltás: havi félmillió palackot adnak vissza a Kifli.hu vásárlói
Több mint 2,6 millió visszaváltott palack néhány hónap alatt –…
Tovább olvasom >WWF: minden eddiginél korábban jött el a túlfogyasztás napja
2025-ben minden eddiginél korábban jött el a túlfogyasztás napja –…
Tovább olvasom >Új korszak a Lidlben: ikonikus szatyrok zöldebb köntösben
A Lidl Magyarország egy váratlan, de annál örömtelibb újítással jelentkezett:…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >