A fenntarthatóság netovábbja: narancshéjból készült ruhát is bemutatnak a Grow című kiállításon
Fenntartható anyagokból, például narancshéjból készült ruhákat is bemutatnak az amszterdami Fashion for Good Museum Grow című pop-up kiállításán, amelyet március 13. és 25. között lehet megetkinteni a Metropolitan egyetemen.

(Fotó: Pixabay)
A például banánrostból, narancs-, és kókuszdióhéjból készült ruhákat és kiegészítőket bemutató interaktív tárlat a Budapesti Metropolitan Egyetem Építészet és Design Tanszékének üvegtermében kap helyet – olvasható az egyetem MTI-hez eljuttatott közleményében. Az először Amszterdamban, majd idén februárban Dániában bemutatkozó tárlat szervezői arra kértek fel fiatal divattervezőket, hogy a természetben megtalálható anyagok felhasználásával készítsenek olyan ruhadarabokat és kiegészítőket, amelyeken keresztül bemutatható, hogyan használhatók a divat- és textiliparban a bioanyagok. Huong Nguyen, Frederieke Broekgaarden, Eva Sonneveld és Charlotte Bakkenes holland tervezők többek között banánrostot, kókuszdióhéjból készült bőralternatívákat és parafa port használtak az alkotások elkészítéséhez, Karim Adduchi pedig egy narancshéjból készült selyemruhát tervezett, amelyet a kiállításon meg is lehet majd érinteni.
A bioanyagok még kevéssé ismertek, ezért a tárlat kiemelt célja, hogy minél többen megismerjék ezeket a divatipar jövőjében fontos szerepet játszó anyagokat. Ebben a kiállítás anyagán túl egy interaktív játék is segíti majd a tárlatra látogatókat, akik egy speciális alkalmazás segítségével szórakoztató és interaktív módon tudhatnak meg többet a témáról.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
AM: jelentős értéket képviselnek a hazai gyepek, megőrzésüket a kormány is támogatja
A hazai gyepek hosszú távú megőrzésében kulcsszerepet játszik a Grassland-HU…
Tovább olvasom >A kormány újabb forrásokat biztosít az agrárium fenntarthatóságának növelésére
A szakmai szervezetek és kutatási hálózatok munkája elengedhetetlenül fontos a…
Tovább olvasom >Meghosszabbítják a 15 millió forintos összdíjazású KKV-nak meghirdetett pályázat határidejét
A Generali Csoport immár ötödik alkalommal hirdette meg a kis- és középvállalkozások…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Válaszutak éve: így reagáltak a baromfiipar szereplői a kihívásokra 2024-ben
A 2024-es év fordulópontot jelentett a hazai baromfiipar számára: a…
Tovább olvasom >Ezek lettek most a legolcsóbb termékek a boltokban
Miközben a boltok polcain még mindig találunk olyan termékeket, amelyek…
Tovább olvasom >