A fenntarthatóbb marhahús-előállítás érdekében együttműködik a Syngenta, a McDonald’s s a Lopez Foods

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 11. 15. 09:37

A McDonald’s, a Syngenta North America és a Lopez Foods közös projektről tettek bejelentést, amelynek célja a marhahús-előállítás környezeti hatásainak csökkentése.

A Syngenta Enogen® kukoricája, mely egy vetőmag alapú innovatív mezőgazdasági fejlesztés – segíthet javítani a takarmányozás hatékonyságát, és ezáltal mérsékelni az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Az Enogen® kukoricában található alfa-amiláz gyorsítja a keményítő olyan cukorrá alakítását, amelyek révén a takarmány könnyebben emészthetővé válik és amelyekből több hasznosítható energia áll az állatok rendelkezésére.

Kutatások szerint ez akár 5%-kal hatékonyabbá teheti a takarmányozást, jelentősen csökkentve az állattenyésztés ökológiai lábnyomát. A vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy az együttműködés révén 1000 szarvasmarhánként évente akár 196 tonnával csökkenthető a CO2-kibocsátás, 69 hektárnyi föld használata válhat szükségtelenné, és több millió liter víz megspórolható, továbbá 231 ezer kilowatt-óra energia megtakarítható.

Kendra Levine, a McDonald’s fenntarthatósági igazgatója szerint a program kulcsfontosságú a vállalat tudományosan megalapozott klímacéljainak elérésében.

Syngenta

Kapcsolódó cikkeink