A fenntarthatóbb marhahús-előállítás érdekében együttműködik a Syngenta, a McDonald’s s a Lopez Foods
A McDonald’s, a Syngenta North America és a Lopez Foods közös projektről tettek bejelentést, amelynek célja a marhahús-előállítás környezeti hatásainak csökkentése.
A Syngenta Enogen® kukoricája, mely egy vetőmag alapú innovatív mezőgazdasági fejlesztés – segíthet javítani a takarmányozás hatékonyságát, és ezáltal mérsékelni az üvegházhatású gázok kibocsátását.
Az Enogen® kukoricában található alfa-amiláz gyorsítja a keményítő olyan cukorrá alakítását, amelyek révén a takarmány könnyebben emészthetővé válik és amelyekből több hasznosítható energia áll az állatok rendelkezésére.
Kutatások szerint ez akár 5%-kal hatékonyabbá teheti a takarmányozást, jelentősen csökkentve az állattenyésztés ökológiai lábnyomát. A vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy az együttműködés révén 1000 szarvasmarhánként évente akár 196 tonnával csökkenthető a CO2-kibocsátás, 69 hektárnyi föld használata válhat szükségtelenné, és több millió liter víz megspórolható, továbbá 231 ezer kilowatt-óra energia megtakarítható.
Kendra Levine, a McDonald’s fenntarthatósági igazgatója szerint a program kulcsfontosságú a vállalat tudományosan megalapozott klímacéljainak elérésében.
Syngenta
Kapcsolódó cikkeink
A Beyond Meattel társulva kínál a McDonald’s növényi csirkefalatokat Franciaországban
Új növényi alapú terméket vezetett be a McDonald’s a Beyond…
Tovább olvasom >A sarki fény is beköltözik Nyugati téri Mekibe az adventi időszakban
A McDonald’s Nyugati téri egységének egyedi attrakciója, a fényfestéssel és…
Tovább olvasom >A McDonald’s egy év alatt megduplázta megváltozott munkaképességű munkavállalói számát
A fogyatékkal élők világnapja alkalmából a hazai McDonald’s büszkén jelentette…
Tovább olvasom >További cikkeink
Több száz oldalas jelentés készült a világ jövőjéről
Több száz oldalas tudományos jelentés készült a világ jövőjéről, amelyből…
Tovább olvasom >A Beyond Meattel társulva kínál a McDonald’s növényi csirkefalatokat Franciaországban
Új növényi alapú terméket vezetett be a McDonald’s a Beyond…
Tovább olvasom >Így csökkenthetik négy lépésben a cégek higiéniai karbonlábnyomukat
Okos megoldásokkal a cégek csökkenthetik a hulladék mennyiségét, mérsékelhetik ökolábnyomukat,…
Tovább olvasom >