A fenntartható táplálkozásról szólnak a Mezőgazdasági Múzeum farsangi programjai
A fenntartható életmódot, táplálkozást igyekszik bemutatni a gyerekeknek a Mezőgazdasági Múzeum Kicsi gazdák, nagy kalandok című farsangi programja, amelyen a gyerekek megtapasztalhatják, hogyan készülnek a különböző ételeink, mit csinál a szatócs, vagy a méhész, és az is kiderül, hogy miért fontos a természet tisztelete.
A gyerekek környezeti nevelése segíthet abban, hogy a következő generációk felelősebb döntéseket hozzanak, és tudatosan válasszanak egészséges és fenntartható ételeket – emeli ki a múzeum MTI-hez eljuttatott közleménye.
Éppen ezért a fenntartható táplálkozás bemutatására fókuszál március 1-jén a Mezőgazdasági Múzeum programja, amelynek interaktív állomásain a gyerekek tiszteletbeli tehenészek, lovászok, gabonatermesztők, vagy szatócsok lehetnek, és megismerkedhetnek közelebbről ezekkel a mesterségekkel.
A kézműves foglalkozásokon a természet motívumaival díszített alkotásokat lehet készíteni, a múzeumi felfedezőtúrán pedig be lehet járni az intézmény állandó és időszaki kiállításait.
A színpadi programok közt először Varró Dániel verses, zenés műsorát lehet meghallgatni, később cirkuszi előadás, majd méhekről, gyümölcsökről szóló játékos programmal is készülnek a szervezők.
A farsangi jelmezversenyen várják a tehenésznek, lovásznak, gabonatermesztőnek, vagy éppen virág, zöldség, gyümölcs vagy méhecske jelmezbe öltözött gyerekeket, de lesznek fenntarthatósági előadások, valamint kézműves élelmiszerek kóstolója és vására is.
Kapcsolódó cikkeink
RevoUnion néven folytatódik a Cup Revolution sikertörténete
Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja…
Tovább olvasom >A brit fogyasztók és a biológiailag lebomló palackok: készek többet fizetni, de ez nem elég
A brit fogyasztók hajlandóak magasabb árat fizetni a biológiailag lebomló…
Tovább olvasom >Kevesebb kávét ittak tavaly a németek
A Német Kávészövetség (Deutscher Kaffeeverband) friss adatai szerint 2024-ben Németországban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az eurózóna gazdaságának növekedése héthavi csúcsra gyorsult márciusban
Hét hónapja a leggyorsabb ütemű volt az euróövezet gazdasági növekedése…
Tovább olvasom >Joy bácsi, a kínai vendéglátós, aki száz étteremmel formálta át Magyarország gasztrotérképét
Cao Cseng Jin, vagy ahogy Szegeden és országszerte sokan ismerik,…
Tovább olvasom >Több mint 500 termék ára csökkent a SPAR-nál
A SPAR és INTERSPAR áruházakban 2025. március 17-től több mint…
Tovább olvasom >