A fenntartható táplálkozásról szólnak a Mezőgazdasági Múzeum farsangi programjai
A fenntartható életmódot, táplálkozást igyekszik bemutatni a gyerekeknek a Mezőgazdasági Múzeum Kicsi gazdák, nagy kalandok című farsangi programja, amelyen a gyerekek megtapasztalhatják, hogyan készülnek a különböző ételeink, mit csinál a szatócs, vagy a méhész, és az is kiderül, hogy miért fontos a természet tisztelete.
A gyerekek környezeti nevelése segíthet abban, hogy a következő generációk felelősebb döntéseket hozzanak, és tudatosan válasszanak egészséges és fenntartható ételeket – emeli ki a múzeum MTI-hez eljuttatott közleménye.
Éppen ezért a fenntartható táplálkozás bemutatására fókuszál március 1-jén a Mezőgazdasági Múzeum programja, amelynek interaktív állomásain a gyerekek tiszteletbeli tehenészek, lovászok, gabonatermesztők, vagy szatócsok lehetnek, és megismerkedhetnek közelebbről ezekkel a mesterségekkel.
A kézműves foglalkozásokon a természet motívumaival díszített alkotásokat lehet készíteni, a múzeumi felfedezőtúrán pedig be lehet járni az intézmény állandó és időszaki kiállításait.
A színpadi programok közt először Varró Dániel verses, zenés műsorát lehet meghallgatni, később cirkuszi előadás, majd méhekről, gyümölcsökről szóló játékos programmal is készülnek a szervezők.
A farsangi jelmezversenyen várják a tehenésznek, lovásznak, gabonatermesztőnek, vagy éppen virág, zöldség, gyümölcs vagy méhecske jelmezbe öltözött gyerekeket, de lesznek fenntarthatósági előadások, valamint kézműves élelmiszerek kóstolója és vására is.
Kapcsolódó cikkeink
Hagyomány és innováció: így marad versenyben a Nádudvari az élelmiszerpiacon
A mai élelmiszerpiacon nem elég pusztán jó minőséget kínálni –…
Tovább olvasom >Nem a piac vezérli elsősorban a zöld vállalati döntéseket itthon
A hazai vállalatok fenntarthatósági stratégiáit és beruházásait legerősebben nem piaci…
Tovább olvasom >Európa éléskamrája sivataggá válhat
Spanyolország mára Európa vezető zöldség- és gyümölcstermelője lett, de agrársikereit…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szárazság, technológiai verseny és összefogás: beindult a hazai dinnyeszezon
Komoly kihívások közepette indul a 2025-ös magyar dinnyeszezon: a csapadékhiány,…
Tovább olvasom >Vezetőváltás a Fornettinél: Szabó Nándor az új ügyvezető igazgató
2025. július 1-jétől Szabó Nándor tölti be a Fornetti ügyvezető…
Tovább olvasom >Változás a Zwack vezetésében: Belovai Csaba a Zwack Unicum Nyrt. új vezérigazgatója
A Zwack Unicum Nyrt. tulajdonosi döntése értelmében 2025. július 1-től…
Tovább olvasom >