A fenntartható táplálkozásról szólnak a Mezőgazdasági Múzeum farsangi programjai
A fenntartható életmódot, táplálkozást igyekszik bemutatni a gyerekeknek a Mezőgazdasági Múzeum Kicsi gazdák, nagy kalandok című farsangi programja, amelyen a gyerekek megtapasztalhatják, hogyan készülnek a különböző ételeink, mit csinál a szatócs, vagy a méhész, és az is kiderül, hogy miért fontos a természet tisztelete.
A gyerekek környezeti nevelése segíthet abban, hogy a következő generációk felelősebb döntéseket hozzanak, és tudatosan válasszanak egészséges és fenntartható ételeket – emeli ki a múzeum MTI-hez eljuttatott közleménye.
Éppen ezért a fenntartható táplálkozás bemutatására fókuszál március 1-jén a Mezőgazdasági Múzeum programja, amelynek interaktív állomásain a gyerekek tiszteletbeli tehenészek, lovászok, gabonatermesztők, vagy szatócsok lehetnek, és megismerkedhetnek közelebbről ezekkel a mesterségekkel.
A kézműves foglalkozásokon a természet motívumaival díszített alkotásokat lehet készíteni, a múzeumi felfedezőtúrán pedig be lehet járni az intézmény állandó és időszaki kiállításait.
A színpadi programok közt először Varró Dániel verses, zenés műsorát lehet meghallgatni, később cirkuszi előadás, majd méhekről, gyümölcsökről szóló játékos programmal is készülnek a szervezők.
A farsangi jelmezversenyen várják a tehenésznek, lovásznak, gabonatermesztőnek, vagy éppen virág, zöldség, gyümölcs vagy méhecske jelmezbe öltözött gyerekeket, de lesznek fenntarthatósági előadások, valamint kézműves élelmiszerek kóstolója és vására is.
Kapcsolódó cikkeink
Corvinus-kutatás: Nők vezetik a fenntarthatóbb gazdaságokat
Jobban optimalizálják az erőforrásokat, ökohatékonyabbak a nők által vezetett mezőgazdasági…
Tovább olvasom >Visszatérnek az ÖKO KALAND hősei – folytatódik a SPAR fenntarthatósági minisorozata
A SPAR új epizódokkal folytatja a nagy sikerű „SPAR ÖKO…
Tovább olvasom >Alumínium csillogás a márkaépítésben
Fenntarthatósággal kapcsolatos aktuális kérdéseket járták körbe a Magyar Marketing Szövetség…
Tovább olvasom >További cikkeink
Orbán Viktor: az árréscsökkentést új termékekre is be fogjuk vezetni, ha szükséges
Az árrésszabályozást fenn kell tartani, mert az indokolatlan áremelésekkel szemben…
Tovább olvasom >Egészséges, rostban és fehérjében gazdag húskészítményeket fejlesztettek ki Debrecenben
Új, egészségvédő, rostban és fehérjében gazdag, egyedi bioaktív hatóanyagokat tartalmazó…
Tovább olvasom >A német kiskereskedelmi forgalom csökkent áprilisban havi szinten
Németországban reálértéken 1,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom áprilisban havi…
Tovább olvasom >