A fenntartható táplálkozásról szólnak a Mezőgazdasági Múzeum farsangi programjai

Szerző: Trademagazin Dátum: 2025. 02. 20. 11:21

A fenntartható életmódot, táplálkozást igyekszik bemutatni a gyerekeknek a Mezőgazdasági Múzeum Kicsi gazdák, nagy kalandok című farsangi programja, amelyen a gyerekek megtapasztalhatják, hogyan készülnek a különböző ételeink, mit csinál a szatócs, vagy a méhész, és az is kiderül, hogy miért fontos a természet tisztelete.

A gyerekek környezeti nevelése segíthet abban, hogy a következő generációk felelősebb döntéseket hozzanak, és tudatosan válasszanak egészséges és fenntartható ételeket – emeli ki a múzeum MTI-hez eljuttatott közleménye.

Éppen ezért a fenntartható táplálkozás bemutatására fókuszál március 1-jén a Mezőgazdasági Múzeum programja, amelynek interaktív állomásain a gyerekek tiszteletbeli tehenészek, lovászok, gabonatermesztők, vagy szatócsok lehetnek, és megismerkedhetnek közelebbről ezekkel a mesterségekkel.

A kézműves foglalkozásokon a természet motívumaival díszített alkotásokat lehet készíteni, a múzeumi felfedezőtúrán pedig be lehet járni az intézmény állandó és időszaki kiállításait.

A színpadi programok közt először Varró Dániel verses, zenés műsorát lehet meghallgatni, később cirkuszi előadás, majd méhekről, gyümölcsökről szóló játékos programmal is készülnek a szervezők.

A farsangi jelmezversenyen várják a tehenésznek, lovásznak, gabonatermesztőnek, vagy éppen virág, zöldség, gyümölcs vagy méhecske jelmezbe öltözött gyerekeket, de lesznek fenntarthatósági előadások, valamint kézműves élelmiszerek kóstolója és vására is.

Kapcsolódó cikkeink