A fenntartható márkák iránti kereslet ösztönzéséről szervez ingyenes webináriumot a GfK

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 09. 22. 08:21

Hogyan használhatják ki a márkák azt a 800 milliárd eurós kiaknázatlan lehetőséget, amelyet az európai vásárlók 50%-a jelent, akik szeretnének fenntartható módon cselekedni, de nem tudják, hogyan? Ismerje meg azt az öt fogyasztói szegmenst, amelyek a fenntartható márkák iránti keresletet ösztönzik. Tudja meg, mi kell ahhoz, hogy elnyerje bizalmukat és megragadja a zöld piaci lehetőségeket a GfK ingyenes fenntarthatósági webináriumán, szeptember 27-én 11:00 órakor (MÁSZ).

Mit tehetnek tehát a vállalkozások, hogy minden szinten bevonják a zöld gondolkodású vásárlókat?

Minden negyedik európai vásárló gyakran vásárol környezetbarát termékeket, például újratöltött, mikroműanyagot nem tartalmazó termékeket és helyi friss termékeket.

Miközben a vásárlóknak van egy jelentős, növekvő csoportja, amely ilyen vásárlásokat hajt végre, akár azért, mert “zöldnek lenni és látszani” elbűvölő, akár azért, mert az éghajlatváltozás továbbra is a legfontosabb aggodalomra ad okot, a megélhetési válság más szegmensekben is nyomást gyakorol.

A megfizethetőség hiánya még mindig a zöld cselekvés legnagyobb akadályának számít, mivel sok fenntartható termék ára még mindig magas. Mivel a jelenlegi gazdasági helyzetben minden harmadik háztartás a megélhetésért küzd, vajon a vállalkozások tisztában vannak-e azzal, hogy márkáik hogyan biztosíthatják, hogy termékeik a vásárlók kosarában maradjanak?

Sok vásárló számára a fenntarthatóság háttérbe szorul, mivel az európaiak 30%-a kijelentette, hogy idén a saját gazdasági biztonságát és jólétét a környezeti problémák elé helyezi.

Mit tehetnek tehát a vállalkozások, hogy minden szinten bevonják a zöld gondolkodású vásárlókat? Hogyan lehet a marketing- és értékesítési stratégiákat az ő egyedi érzékenységükhöz igazítani?

Az eseményre való regisztrációhoz kattintson ide!

European Supermarket Magazine

 

 

Kapcsolódó cikkeink