A fenntartható közétkeztetés áll a Közétkeztetési Szakácsverseny fókuszában
Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Közétkeztetési Szakácsversenyt (KÖSZ), ahol az intézményi és munkahelyi étkeztetés szakemberei mérhetik össze tudásukat. A versenyre 2025. április 30-ig lehet nevezni, három kategóriában: gyermek- és diák–étkeztetés, intézményi felnőtt közétkeztetés, valamint munkahelyi vendéglátás.

A megfelelően megválasztott csomagolásnak jelentős szerepe lehet az élelmiszer-pazarlás elkerülésében is, emelték ki a résztvevők
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
Az idei téma a fenntartható közétkeztetés, amely kiemelt szerepet kap a menüsorok összeállításánál. A KÖZSZÖV, az MNGSZ és a Nébih közös szervezésében zajló versenyen kötelező lesz egy húsmentes előétel vagy főétel, legalább egy KMÉ-védjegyes termék és egy ökológiai vagy bio minősítésű zöldség vagy gyümölcs használata. A menüsorok alapanyagköltsége 850–1250 forint között mozog kategóriától függően.
A versenyt dr. Nagy István agrárminiszter és dr. Nemes Imre, a Nébih elnöke fővédnökként támogatja. A legjobb csapatok a 2026-os Sirha Budapest szakkiállításon mérhetik majd össze tudásukat. A részvételi feltételek elérhetők a szervezők weboldalán. //
Kapcsolódó cikkeink
Szántóföldi szenázsról és zöldtakarmányról szóló bemutató zajlott Tordason
2025 áprilisában a Nébih Szenázs és Zöldtakarmány bemutatót rendezett Tordason.…
Tovább olvasom >A Nébih a napraforgó gazdaságilag legfontosabb kórokozóiról nyújtott áttekintést
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) május elején kórtani bemutatót tartott…
Tovább olvasom >„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megjelent az FMCG-piac 2024. évi kereskedelmi toplistája
Maradt minden a régiben: Lidl, SPAR, Tesco a dobogósok sorrendje!…
Tovább olvasom >KSH: 2025 első negyedévében a gazdaság teljesítménye stagnált a 2024. első negyedévihez képest
Magyarország bruttó hazai termékének volumene 2025 első negyedévében a nyers…
Tovább olvasom >Vegyszerkoktél a tányéron: riasztó adatok az európai élelmiszerek szennyezettségéről
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) friss jelentése szerint az európai…
Tovább olvasom >