A fenntartható közétkeztetés áll a Közétkeztetési Szakácsverseny fókuszában
Idén tizedik alkalommal rendezik meg a Közétkeztetési Szakácsversenyt (KÖSZ), ahol az intézményi és munkahelyi étkeztetés szakemberei mérhetik össze tudásukat. A versenyre 2025. április 30-ig lehet nevezni, három kategóriában: gyermek- és diák–étkeztetés, intézményi felnőtt közétkeztetés, valamint munkahelyi vendéglátás.

A megfelelően megválasztott csomagolásnak jelentős szerepe lehet az élelmiszer-pazarlás elkerülésében is, emelték ki a résztvevők
A cikk a Trade magazin 2025/4. lapszámában olvasható.
Az idei téma a fenntartható közétkeztetés, amely kiemelt szerepet kap a menüsorok összeállításánál. A KÖZSZÖV, az MNGSZ és a Nébih közös szervezésében zajló versenyen kötelező lesz egy húsmentes előétel vagy főétel, legalább egy KMÉ-védjegyes termék és egy ökológiai vagy bio minősítésű zöldség vagy gyümölcs használata. A menüsorok alapanyagköltsége 850–1250 forint között mozog kategóriától függően.
A versenyt dr. Nagy István agrárminiszter és dr. Nemes Imre, a Nébih elnöke fővédnökként támogatja. A legjobb csapatok a 2026-os Sirha Budapest szakkiállításon mérhetik majd össze tudásukat. A részvételi feltételek elérhetők a szervezők weboldalán. //
Kapcsolódó cikkeink
Elkészült az EU Riasztási és Együttműködési Hálózatának 2024-es összefoglalója
Az Európai Unió Riasztási és Együttműködési Hálózata (ACN) 2024-ben 9400-nál…
Tovább olvasom >Nébih: megnyugtató eredményt hozott a tokaji borvidéken lévő borkimérő egységek vizsgálata
Néhány szabálytalanság – mint például a termékkísérő dokumentum hiányos vezetése,…
Tovább olvasom >Friss és ropogós: hónapos retket termesztett a Szupermenta a szarvasi Növényfajta-kísérleti Állomáson
A Szupermenta tavaszi terméktesztjén vizsgált retekvetőmagokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új lendületet kap a LoveRaw: felvásárolta a Smart Organic
A bolgár székhelyű Smart Organic felvásárolta a brit LoveRaw vegán…
Tovább olvasom >Idén magához térhet a spanyol online élelmiszerpiac
Két év csökkenés után újra növekedésnek indulhat a spanyol online…
Tovább olvasom >Kevesebb hús, változatlan íz: hibrid darált marhahússal kísérletezik a Lidl Belgiumban
A Lidl Belgiumban bevezette első „hibrid” hús termékét: az új…
Tovább olvasom >