A felhőkbe tör a Mars
A Mars az Accenture eszközeit alkalmazva építi felhőplatformját gyártási alkalmazásai, adatai és mesterséges intelligenciája számára, hulladékcsökkentési, vízkezelési és üvegházhatású-gázkibocsátási céljainak megvalósítása érdekében.
“Az elénk kerülő problémák nem újak. Ami új, az az, ahogy a fejlett technológiát alkalmazva real-time adatokat adunk a szereplők kezébe és az, hogy MI-t alkalmazva segítünk nekik döntést hozni már jóval azelőtt, hogy egy probléma felmerülne” – állítja Simon Osborne, az Accenture ügyvezető igazgatója. „Ami ezt a projektet különlegessé teszi, az a technológia gyorsasága és nagyságrendje a Mars globális operációjának minden területén” – fűzi hozzá a szakember.
Az adatokban rejlő lehetőség
Az Accenture technológiája lehetővé teszi a gépek, termékek és folyamatok virtuális megjelenítését, aminek segítségével a Mars digitális szimulációkat végezhet a termék- és gyárbeállításokról anélkül, hogy erre időt és erőforrásokat kellene áldoznia a fizikai térben.
A technológia felhasználására jó példa lehet az iparág egyik gyakori problémájának megoldása, a csomagtúltöltéses esetek számának csökkentése. „[A virtuális gép] a gyártógépek szenzoradatait egy prediktív elemzési modellbe táplálja, ami lehetővé teszi a gyártósor-kezelők számára, hogy valós időben monitorozzák az eseményeket, és beállítsák-finomhangolják a töltési folyamatot. Az új platform élenjáró újgenerációs robotizációs, MI- és automatizálási lehetőségeket kínál az édességipari óriásnak arra, hogy növelje gyártási műveleteinek hatékonyságát.”
Megjósolható a kimenet
Az év elején mutatta be a Mars a Pipa MI-élelmiszerkutató céggel több évre szóló együttműködését, amely az élelmiszerek egészségügyi szempontból történő fejlesztését és új, növényi alapú összetevők felfedezésének gyorsítását célozza. A Pipa virtuális érzékszervi paneljeinek használatával az édességgyártó vállalat időt és erőforrásokat megtakarítva alakíthat ki érzékszervi profilokat kísérletezés nélkül.
A Mars technológiai kísérleteinek célja, hogy a vállalat olyan termékeket dobjon piacra, mint például a Starbust All Pink cukorkák csomagolása, amelyet a beépített biometrikus ujjlenyomat-olvasó miatt csak egyetlen felhasználó bonthat ki.
A cég szeretné kihasználni az új technológiák nyújtotta valamennyi lehetőséget a teljes értékláncban nettó zéró kibocsátásra vonatkozó 2050-es célkitűzésének elérésére.
Kapcsolódó cikkeink
Együttműködik a Juh és Kecske Ágazati Szakmaközi Szervezettel a K&H
Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a K&H Bank a Juh…
Tovább olvasom >A rendszerváltás utáni legnagyobb agrárfejlesztési program részesei vagyunk
A rendszerváltás utáni legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari fejlesztési program részesei…
Tovább olvasom >KSH: januárban az ipari termelés 3,9 százalékkal mérséklődött
2025 januárjában az ipari termelés volumene 3,9 százalékkal elmaradt az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fókuszban a fenntartható élelmezési rendszerek támogatása: megjelent a Nestlé közös értékteremtési összefoglalója
A Nestlé elhivatottan dolgozik azon, hogy világszerte fenntartható, kiegyensúlyozott és…
Tovább olvasom >Az Európai Bizottság az uniós borágazat versenyképességének erősítésére tett javaslatot
Az Európai Bizottság intézkedéseket javasol az európai borágazat versenyképességének, ellenálló…
Tovább olvasom >Jägermeister Orange: jéghideg újdonság a szicíliai narancs aromájával
1400 órányi szicíliai napfény, 56 gyógynövény és három narancs aromája…
Tovább olvasom >