A felhőkbe tör a Mars
A Mars az Accenture eszközeit alkalmazva építi felhőplatformját gyártási alkalmazásai, adatai és mesterséges intelligenciája számára, hulladékcsökkentési, vízkezelési és üvegházhatású-gázkibocsátási céljainak megvalósítása érdekében.
“Az elénk kerülő problémák nem újak. Ami új, az az, ahogy a fejlett technológiát alkalmazva real-time adatokat adunk a szereplők kezébe és az, hogy MI-t alkalmazva segítünk nekik döntést hozni már jóval azelőtt, hogy egy probléma felmerülne” – állítja Simon Osborne, az Accenture ügyvezető igazgatója. „Ami ezt a projektet különlegessé teszi, az a technológia gyorsasága és nagyságrendje a Mars globális operációjának minden területén” – fűzi hozzá a szakember.
Az adatokban rejlő lehetőség
Az Accenture technológiája lehetővé teszi a gépek, termékek és folyamatok virtuális megjelenítését, aminek segítségével a Mars digitális szimulációkat végezhet a termék- és gyárbeállításokról anélkül, hogy erre időt és erőforrásokat kellene áldoznia a fizikai térben.
A technológia felhasználására jó példa lehet az iparág egyik gyakori problémájának megoldása, a csomagtúltöltéses esetek számának csökkentése. „[A virtuális gép] a gyártógépek szenzoradatait egy prediktív elemzési modellbe táplálja, ami lehetővé teszi a gyártósor-kezelők számára, hogy valós időben monitorozzák az eseményeket, és beállítsák-finomhangolják a töltési folyamatot. Az új platform élenjáró újgenerációs robotizációs, MI- és automatizálási lehetőségeket kínál az édességipari óriásnak arra, hogy növelje gyártási műveleteinek hatékonyságát.”
Megjósolható a kimenet
Az év elején mutatta be a Mars a Pipa MI-élelmiszerkutató céggel több évre szóló együttműködését, amely az élelmiszerek egészségügyi szempontból történő fejlesztését és új, növényi alapú összetevők felfedezésének gyorsítását célozza. A Pipa virtuális érzékszervi paneljeinek használatával az édességgyártó vállalat időt és erőforrásokat megtakarítva alakíthat ki érzékszervi profilokat kísérletezés nélkül.
A Mars technológiai kísérleteinek célja, hogy a vállalat olyan termékeket dobjon piacra, mint például a Starbust All Pink cukorkák csomagolása, amelyet a beépített biometrikus ujjlenyomat-olvasó miatt csak egyetlen felhasználó bonthat ki.
A cég szeretné kihasználni az új technológiák nyújtotta valamennyi lehetőséget a teljes értékláncban nettó zéró kibocsátásra vonatkozó 2050-es célkitűzésének elérésére.
Kapcsolódó cikkeink
Lengyel kormányfőhelyettes: az EU-Mercosur együttműködési szerződés veszélyezteti a lengyel mezőgazdaságot
Az Európai Unió és a dél-amerikai Mercosur szabadkereskedelmi övezet tagállamai…
Tovább olvasom >Kötelezi beszállítóit Carrefour a Nutri-Score értékek közzétételére
Franciaországban előírta a Carrefour, hogy minden márkás termék beszállítója köteles…
Tovább olvasom >Éles árverseny és kihívások a magyar élelmiszeriparban
A magyar élelmiszerpiacon komoly árverseny alakult ki, mivel a forgalom…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >