A fejlesztések és az innováció áll az Anuga FoodTec 2024 fókuszában
A több mint 1600 kiállító részvételével 2024 március 19-22 között megrendezésre kerülő és egyre nagyobb nemzetközi hírnévnek örvendő Anuga FoodTec az ágazad szakértőit vonultatja fel Kölnben.

Stand: staedler, élelmiszerfeldolgozás, 10. csarnok
A szakértők az iparág legújabb fejlesztéseiről és innovációiról fognak beszámolni – és ez jó dolog – véli Matthias Schlüter, az Anuga FoodTec igazgatója, aki hangsúlyozza: – Az Anuga FoodTec az iparág központi és nemzetközi találkozóhelye, és az is marad. A legfrissebb kiállítói adatok – majdnem pontosan hat hónappal a vásár kezdete előtt – visszaigazolják az esemény szakmai és nemzetközi jelentőségét.
Az Anuga FoodTec látogatói a teljes értéklánc mentén tevékeny több mint 1600 kiállítótól – akiknek mintegy 60%-a külföldről érkezik – kapnak átfogó tájékoztatást az új technológiákról és koncepciókról. Matthias Schlüter:
– Márciusban több mint 40 országból várunk kiállítókat. Az európai résztvevők mellett különösen örülünk annak, hogy az USA, Törökország, Kína, Ausztrália, India, Japán, Új-Zéland, Tajvan, Kanada, Korea számos vállalata, valamint 2024-ben először egy kiállító az Egyesült Arab Emírségekből is bemutatkozik Kölnben. Ez a színes nemzetközi felhozatal biztosítja, hogy a világ minden tájáról érkező látogatók pontosan azokat a megoldásokat találják meg, amelyekre az élelmiszer- és italgyártáshoz szükségük van, a belépő árkategóriás modellektől a csúcskategóriás berendezésekig.
Jövőre az Anuga FoodTec újfent 140 000 négyzetméteren kerül megrendezésre, így körülbelül 20 futballpályányi területen mutatja be az újdonságokat.
A látogatók az élelmiszer-feldolgozás, az élelmiszer-csomagolás, a biztonság és analitika, az intralogisztika, a környezetvédelem és energia, valamint az automatizálás és digitalizáció területén ismerkedhetnek majd innovatív megoldásokkal.
A „Felelősség” témája végigkíséri a rendezvényt, úgy a kiállítók, mint a kongresszus és a rendezvények programjában. A középpontban az a kérdés áll, hogyan kellene az ágazatnak a jövőben az élelmiszertermelést olyan irányba terelnie, hogy fenntartható változást idézzen elő élelmiszerrendszerünkben, és képes legyen garantálni a globális ellátás biztonságát. Az iparági óriások mellett középvállalkozások, szakemberek és start-upok is bemutatják innovatív koncepcióikat.
A Kölnmesse által szervezett rendezvény szakmai és koncepcionális támogatója a DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft – Német Mezőgazdasági Társaság).
Anuga
Kapcsolódó cikkeink
Agrárminisztérium: több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik…
Tovább olvasom >Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: közelebb kell hozni egymáshoz a termelőket és a fogyasztókat
A rövid ellátási lánc megerősítésével közelebb kell hozni egymáshoz a…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket átlagosan 4,6, a májusit 0,1 százalékkal haladták meg
2025. júniusban a fogyasztói árak átlagosan 4,6 százalékkal haladták meg…
Tovább olvasom >Tempósabbá vált az infláció
A drogéria termékeknél a vártnál mérsékeltebb árcsökkenés volt júniusban, emellett…
Tovább olvasom >Rekorderedmény és nemzetközi növekedés a Pek-Snack Csoportnál
Rekordszintű, 12,7 milliárd forintos árbevétel mellett 2,5 milliárdos EBITDA-nyereséggel zárta…
Tovább olvasom >