A fejessaláták 80 százaléka szennyezett Németországban
A Szövetségi Fogyasztóvédelmi Hatóság (BVL) a fejessalátában, az almában, a champignon gombában és a káposztában talált a megengedettnél nagyobb mértékben a növényvédelemhez használt vegyszert.
A fejessaláta, a káposzta
és a paradicsom esetében a koncentráció
már az egészségre káros értéket
is átlépte – tette közzé a BVL. A
vizsgált fejessaláták 80 százalékát
szennyezettnek találta a fogyasztóvédelem.
A BVL hústermékeket is
vizsgált: a halkonzervek negyede (98 százalékban
a Baltikumból származó halakból) rákot
okozó olajszármazékot tartalmazott.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyharmad Balatonnak megfelelő öntözővíz-készlet áll rendelkezésre
A rendkívüli aszály és a csapadékhiány ellenére minden öntözési igényt…
Tovább olvasom >A gazdáknak ingyenesen biztosított öntözővíz az aszállyal szembeni védekezés kulcsfontosságú eleme
A gazdáknak ingyenesen biztosított öntözővíz az aszállyal szembeni védekezés kulcsfontosságú…
Tovább olvasom >Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >