A fejessaláták 80 százaléka szennyezett Németországban
A Szövetségi Fogyasztóvédelmi Hatóság (BVL) a fejessalátában, az almában, a champignon gombában és a káposztában talált a megengedettnél nagyobb mértékben a növényvédelemhez használt vegyszert.
A fejessaláta, a káposzta
és a paradicsom esetében a koncentráció
már az egészségre káros értéket
is átlépte – tette közzé a BVL. A
vizsgált fejessaláták 80 százalékát
szennyezettnek találta a fogyasztóvédelem.
A BVL hústermékeket is
vizsgált: a halkonzervek negyede (98 százalékban
a Baltikumból származó halakból) rákot
okozó olajszármazékot tartalmazott.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe októberben, rekordközeli gabonakészletek várhatóak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Szigorodnak az uniós előírások az élelmiszer-adalékanyagokra – új szabályok a tartósítószerek és édesítőszerek használatában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Sentix: borúlátóbbakká váltak a befektetők az euróövezetben novemberben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >


