A fejessaláták 80 százaléka szennyezett Németországban
A Szövetségi Fogyasztóvédelmi Hatóság (BVL) a fejessalátában, az almában, a champignon gombában és a káposztában talált a megengedettnél nagyobb mértékben a növényvédelemhez használt vegyszert.
A fejessaláta, a káposzta
és a paradicsom esetében a koncentráció
már az egészségre káros értéket
is átlépte – tette közzé a BVL. A
vizsgált fejessaláták 80 százalékát
szennyezettnek találta a fogyasztóvédelem.
A BVL hústermékeket is
vizsgált: a halkonzervek negyede (98 százalékban
a Baltikumból származó halakból) rákot
okozó olajszármazékot tartalmazott.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az euróövezetben és az Európai Unióban havi összevetésben csökkentek, éves szinten nőttek a termelői árak áprilisban
Az euróövezetben és az Európai Unióban (EU) havi összevetésben csökkentek,…
Tovább olvasom >Beperelte a Sheint a Tudatos Vásárlók Egyesülete: sötét trükkökkel manipulálják a vásárlókat
A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) több európai fogyasztóvédelmi szervezettel közösen…
Tovább olvasom >Óvatos optimizmus a turizmusban: májusban javult a konjunktúra, de még mindig mínuszban az ágazat
2025 májusában enyhe javulásról számoltak be a turisztikai vállalkozások: a…
Tovább olvasom >