A fejessaláták 80 százaléka szennyezett Németországban
A Szövetségi Fogyasztóvédelmi Hatóság (BVL) a fejessalátában, az almában, a champignon gombában és a káposztában talált a megengedettnél nagyobb mértékben a növényvédelemhez használt vegyszert.
A fejessaláta, a káposzta
és a paradicsom esetében a koncentráció
már az egészségre káros értéket
is átlépte – tette közzé a BVL. A
vizsgált fejessaláták 80 százalékát
szennyezettnek találta a fogyasztóvédelem.
A BVL hústermékeket is
vizsgált: a halkonzervek negyede (98 százalékban
a Baltikumból származó halakból) rákot
okozó olajszármazékot tartalmazott.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A gazdálkodókban bíznak a legjobban
Az EIT Food Consumer Observatory legfrissebb, 2024-es Food Trust Reportja…
Tovább olvasom >BMI: mérsékelt bővülés februárban
A 2024. évi tavaszi időszak mérsékelt bővülését követően június óta tartós…
Tovább olvasom >Újra növekedési pályán a biopiac
A globális biopiac 2023-ban újra növekedési pályára állt, elérve a…
Tovább olvasom >