A fejessaláták 80 százaléka szennyezett Németországban
A Szövetségi Fogyasztóvédelmi Hatóság (BVL) a fejessalátában, az almában, a champignon gombában és a káposztában talált a megengedettnél nagyobb mértékben a növényvédelemhez használt vegyszert.
A fejessaláta, a káposzta
és a paradicsom esetében a koncentráció
már az egészségre káros értéket
is átlépte – tette közzé a BVL. A
vizsgált fejessaláták 80 százalékát
szennyezettnek találta a fogyasztóvédelem.
A BVL hústermékeket is
vizsgált: a halkonzervek negyede (98 százalékban
a Baltikumból származó halakból) rákot
okozó olajszármazékot tartalmazott.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >Zöldülő tányérok és poharak
A növényi termékek nemcsak egy meghatározott célcsoportnak szólnak, hanem egyre…
Tovább olvasom >