A Famíliatészta többszáz kiló száraztésztával csatlakozott az Adománykonvojhoz

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 10. 17. 11:23

A Famíliatészta Kft. csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank és a FAO (ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete) által indított IX. Adománykonvojhoz. A szervezők minden év október 16-án, az Élelmezés Világnapján indítják útnak a konvojt, amellyel az éhezés elleni küzdelemre hívják fel a figyelmet. A Famíliatészta Kft. a korábbi években is rendszeresen nyújtott támogatást egyesületeknek, gyermekotthonoknak, családsegítő szervezeteknek.

famlitszta_az_adomnykonvojban

Az Adománykonvoj évente egy alkalommal szervezett látványos megmozdulás, amelyen a támogató élelmiszeripari és -kereskedelmi vállalatok végigvonulva Budapesten, kamionokon szállítják adományaikat az Élelmiszerbank központi raktárába. A IX. Adománykonvojhoz a Famíliatészta Kft. 390 kg száraztésztával járult hozzá; a támogatói csomag 6-féle, 4-5-8 tojásos, leves- és körettésztákat tartalmaz.

A mezőberényi tésztagyártó és forgalmazó cég az elmúlt években több száz kilogramm tésztával segítette a rászorulókat a karácsonyi időszakban. Többek között támogató csomagot küld évente a nagyszalontai, Böjte Csaba atya által vezetett Szent Antal gyermekotthonba is.

„Ezentúl tervszerűen, szervezett keretek között ajánljuk fel segítségünket,így nagyobb mennyiségű támogatást szeretnénk nyújtani a Magyar Élelmiszerbankon keresztül.Természetesen, ahogy az elmúlt évek alatt hagyománnyá vált, az adventi időszakban továbbrais juttatunk el adományt a rászorulóknak” – mondta Kovács Lajos, a Famíliatészta Kft. ügyvezetője, majd hozzátette, hogy a jövőben is így szeretnék bonyolítani a karitatív tevékenységüket.

Kapcsolódó cikkeink