A fagylalt unokaöccse
Amerikában azt mondják: a közeljövő a jéghideg édességeké.A múlt év egyik kedvence a jeges desszertek közül is egy fagyasztott, gyümölcsalapú joghurtféle volt. A Yolato nevű termék elképesztő sikerességét az alacsony zsír- és koleszterintartalom, valamint a lágy, krémes állag mellett a magas természetesanyag-tartalom és a frissesség adja.
A Yolato kifejezés a joghurt és a gelato (fagylalt) szavak összeolvadásából ered. A hasonló jellegű termékeket gyártó cég annyira bízott a termékben, hogy rögtön négy üzletet is nyitott Yolato névvel. Ezekben kínálnak még sorbet-kat és háztáji tejjel készülő fagyos joghurtokat, úgynevezett Yoggikat is.
A Yolato népszerűsége elsősorban abban áll, hogy fogyasztása nem jár együtt bűntudattal – 4-8 százalékos zsírtartalma a többi prémium joghurtos terméknek a fele. Maga az alapötlet egyébként nem új – a fagylalt hazájában, Olaszországban már évtizedek óta készítenek joghurtalapú fagylaltkrémeket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
NGM: szárnyal a turizmus, novemberben 17 százalékkal bővült a vendégforgalom
Újabb csúcsokat döntött a hazai turizmus 2024 novemberében: a vendégek…
Tovább olvasom >Szallas.hu: szilveszterkor Eger, Szeged és Pécs a legkeresettebb a belföldi utazók körében
Szilveszterkor a belföldi utazók körében Eger, Szeged és Pécs a…
Tovább olvasom >A Samsung AI Hybrid Cooling technológiával rendelkező hűtőszekrényeket mutat be a CES 2025 kiállításon
A Samsung a CES® 2025 kiállításon mutatja be legújabb, AI…
Tovább olvasom >