A fagylalt unokaöccse
Amerikában azt mondják: a közeljövő a jéghideg édességeké.A múlt év egyik kedvence a jeges desszertek közül is egy fagyasztott, gyümölcsalapú joghurtféle volt. A Yolato nevű termék elképesztő sikerességét az alacsony zsír- és koleszterintartalom, valamint a lágy, krémes állag mellett a magas természetesanyag-tartalom és a frissesség adja.
A Yolato kifejezés a joghurt és a gelato (fagylalt) szavak összeolvadásából ered. A hasonló jellegű termékeket gyártó cég annyira bízott a termékben, hogy rögtön négy üzletet is nyitott Yolato névvel. Ezekben kínálnak még sorbet-kat és háztáji tejjel készülő fagyos joghurtokat, úgynevezett Yoggikat is.
A Yolato népszerűsége elsősorban abban áll, hogy fogyasztása nem jár együtt bűntudattal – 4-8 százalékos zsírtartalma a többi prémium joghurtos terméknek a fele. Maga az alapötlet egyébként nem új – a fagylalt hazájában, Olaszországban már évtizedek óta készítenek joghurtalapú fagylaltkrémeket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
6-os pakk, 2024 – A nap képe
A kanadai sziklagleccserből származó Rök víz arculatához a fenntarthatóság gondolat…
Tovább olvasom >A legjobb sriracha – A nap videója
Innen, a magyar polcok mellől nézve a világ legnépszerűbb chiliszósza…
Tovább olvasom >