A Dunán hozhatják ki az Ukrajnában rekedt gabonát

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 07. 05. 09:36

A brit miniszterelnök, Boris Johnson meglepő kijelenést tett, miszerint az Ukrajnában elakadt gabona elszállításának alternatív útvonalait meg kell vizsgálni, beleértve a Dunán át történő szállítást is, ha a törökországi Boszporusz-szoroson keresztül nem lehet elszállítani.

Mint mondta, a törökök abszolút nélkülözhetetlenek a probléma megoldásához, mindent megtesznek, ami tőlük telik. Ez attól függ, hogy az oroszok beleegyeznek-e abba, hogy a gabona kijusson. Hozzátette, egyre inkább meg kell majd vizsgálniuk, hogy milyen alternatív módokon tudják elszállítani ezt a gabonát Ukrajnából, ha nem tudják használni a tengeri útvonalat, ha nem tudják használni a Boszporuszt. Johnson elmondta, hogy léteznek olyan megoldások, amelyek nem járnak brit vagy más hadihajók jelenlétével a Fekete-tengeren.

Azt is vizsgáljuk, hogy a Dunát, vagy a vasútvonalakat felhasználva megpróbáljuk kisebb mennyiségenként kijuttatni a gabonát, mint amennyit egy óriási konvojjal lehet szállítani a Fekete-tengeren keresztül. Minden lehetőséget megvizsgálunk

– mondta.

Portfolio a Reuters alapján

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink