A drasztikus áremelkedést kritizálta a Tesco, markáns válasz érkezett rá
John Allan, a Tesco elnöke ugyanis a BBC vasárnapi politikai-közéleti műsorában kijelentette, hogy keményen fellépnek az általuk túlzónak ítélt áremelésekkel kapcsolatban – számolt be róla a portfolio.hu.

A CEO brit elnöke párhuzamos univerzumban élne?
Allan elmondta, hogy mostanra egy olyan munkacsoportot is létrehoztak, melyek mind az összetevők, mind az egyéb költségek árait figyelik, így ellenőrizve, hogy a beszállítói áremelések jogosak-e.
A vádakat eddig tűrte szóval a brit Nemzeti Gazdaszövetség. Minette Batters, a szövetség elnöke szerint ugyanis Allan egy „párhuzamos univerzumban él”, és nincs tisztában azzal, hogy a brit gazdáknak milyen mértékű áremelkedéssel kell megküzdeniük.
Elmondta, hogy csak a gáz nagykereskedelmi ára mintegy 650%-kal magasabb, mint 2019-ben, a költségek pedig a magas infláció miatt is folyamatosan tovább nőnek, ezek pedig eltörpülnek az eddigi termelői áremelkedések mellett.
Kapcsolódó cikkeink
Gyorsuló infláció Magyarországon: brutális élelmiszerdrágulás és kérdéses hatékonyságú intézkedések
2025 februárjában ismét gyorsult az infláció Magyarországon: a fogyasztói árak…
Tovább olvasom >Elemző az M1-en: ez az árképzés pofátlan a multik részéről
Az élelmiszerkereskedő cégek számára hatalmas extraprofitot jelentő élelmiszer-árképzést ésszerű keretek…
Tovább olvasom >Zsigó Róbert az árrés-korlátozás komoly ellenőrzését ígéri
Megvédjük a családokat és a nyugdíjasokat, meg fogjuk akadályozni az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >