A DoDo melegétel-kiszállítással segít az Ukrajnából érkezőknek

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 03. 25. 10:16

A DoDo futárjai gyorséttermi ügyfeleikkel együttműködésben segítik a háborús helyzet elől menekülőket. Az okoslogisztikai megoldásokat kínáló startup gyorsétteremláncokkal összefogásban szállít friss készételeket az Ukrajnából Budapestre érkezők és az átutazók számára.  

Segítség étellel

Az adatvezérelt házhoz szállítási feladatokat végző DoDo a hét minden napján friss melegételt szállít azok számára, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonukat az Ukrajnában kialakult helyzet miatt, és vonattal érkeztek Budapestre, illetve innen továbbutaznak. A DoDo futárjai korábban a Nyugati pályaudvarra szállították a melegétel csomagokat, mivel a számos család és kisgyermekes anyuka érkezett ide, akik így melegételhez juthattak. Március 21-én a BOK Sportcsarnokban nyílt meg egy tranzitváró a menekültek számára, így azóta a DoDo oda kézbesíti a friss készételeket a rászorulók számára. 

 „A Nyugati pályaudvar, illetve a nemrég megnyílt tranzitváró a legforgalmasabb budapesti csomópont az ukrajnai menekültek számára: számos fiatal, nő és kisgyermek érkezik nap mint nap a háború sújtotta országból. Nekik szeretnénk segíteni azzal, hogy melegételhez jussanak. Futárjaink minden nap számos ételcsomagot szállítanak a rászorulók számára a vonatállomásra” 

– mondta el Sáfár Károly, a DoDo magyarországi képviselője. 

 A kézbesítési szolgáltatásokat nyújtó cseh startup 2020-ban kezdte meg működését Budapesten. Saját fejlesztésű, mesterséges intelligencia alapú rendszere révén a városi logisztikai feladatokra specializáltan végez házhoz szállítási feladatokat, a többi között népszerű gyorséttermek rendeléseit kézbesíti a vásárlók számára. 

Kapcsolódó cikkeink