A Del Montéval működik együtt az Iceland az NHS programjának támogatására
A zöldség-gyümölcs beszállító Del Montéval közösen támogatja az Iceland a National Health Service (NHS) „Egészséges kezdet” elnevezésű programját, mely 2021 óta igyekszik segíteni az alacsony jövedelmű családok egészséges élelmiszerhez való hozzájutását. Ez az első alkalom, hogy egy üzletlánc egy márkával együttműködve áll ki egy országos egészségfókuszú kezdeményezés mellett.
A The Food Foundation adatai szerint az elmúlt kilenc hónapban jelentősen megnőtt azon gyermekes háztartások száma, amelyek élelmezési/táplálkozási szempontból bizonytalan helyzetben vannak, vagy éppen éheznek. Ez az arány a 2022. januári 12,1%-ról 17,2%-ra nőtt – ami azt jelenti, hogy 2,6 millió 18 évnél fiatalabb gyerek él olyan háztartásban, akik nem jutnak egészséges és megfizethető étrendhez.
Az új együttműködés az NHS Egészséges kezdet projektet támogatja az Iceland és a The Food Warehouse üzleteiben kapható Del Monte fagyasztott gyümölcstermékek csomagolásán.
Ez nem az első alkalom, hogy az Iceland kiáll egészséges táplálkozás érdekében indított kezdeményezés mellett. Korábban a több millió otthonba eljutó tejespalackjain adott hírt annak részleteiről.
Kapcsolódó cikkeink
Egészséges táplálkozás, fenntartható termelés
A Kék Fehér Szív egy olyan civil szervezet, amely összegyűjti…
Tovább olvasom >Rekordnyereséget ért el az Iceland az £1-os termékcsalád eladásainak megugrásával
Rekordnyereséget ért el tavaly az Iceland Foods annak köszönhetően, hogy…
Tovább olvasom >Viszik a 150 ezer forintos ananászt, mint a cukrot
A Del Monte amerikai élelmiszergyártó vállalat több mint egy évtizedes…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >