A debreceni Farmer Expón is rákaphat a halra!
Látványkonyhával és önálló standdal jelenik meg a debreceni Farmer Expón a „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány 2019. augusztus 15-18. között. A Farmer Expo Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása, amelyet idén már 28. alkalommal rendeznek meg a cívisvárosban.
A Farmer Expo Debrecen nagy múltú agráreseménye, ahol a szakmai rendezvényeket minden évben gyakorlati bemutatók, üzletember-találkozók és termékbemutatók teszik színesebbé. Az esemény része az európai színvonalú szarvasmarha, ló, sertés, és juh showbírálat.
A „Kapj rá!” halfogyasztást ösztönző kampány keretében kiemelt jelentőségű a debreceni szakkiállítás, hiszen többek között látványkonyhával, gyermekfoglalkoztatóval, figyelemfelkeltő játékkal és tematikus halnapokkal hívják fel a figyelmet az édesvízi halfogyasztás fontosságára. A kampány legfőbb üzenete, hogy a hal egészséges, változatosan elkészíthető alapanyag, a kiegyensúlyozott táplálkozás része.
A Farmer Expón a „Kapj rá!” stand látványkonyhájában naponta kétszer készülnek majd a finom halételek, ahol a gasztronómiában jártas séfek mutatják be, hogyan lehet egyszerűen, szálkamentesen elkészíteni a különféle halakat. Augusztus 15-én a busa és a harcsa, augusztus 16-án az amur és a pisztráng, augusztus 17-én az afrikai harcsa és a süllő, augusztus 18-án pedig a ponty és a busa kerül reflektorfénybe. A látogatók olyan finomságokat kóstolhatnak majd, mint a busavagdalt, a harcsapaprikás, a korhelyhalászlé, a bajor káposztával töltött pisztráng, vagy a thai kókusztejes süllőleves.
A „Kapj rá!” standon gyermeksarokkal és animátorral várják a 3-12 év közötti gyermekeket, akik a helyszínen többek között gyermekfilmeket nézhetnek, kézműves foglalkozásokon, a nagyobbak pedig kerék pörgetős kvízjátékban vehetnek részt. A legügyesebbek „Kapj rá!” ajándékokat és reklámtárgyakat nyerhetnek.
A finomságok mellett ismeretterjesztő kiadványokkal és receptfüzetekkel is gazdagodhatnak a látogatók, amelyekből többek között a halételek feldolgozását, elkészítési módozatait tanulhatják meg. A rendezvényről további információt találhatnak a www.farmerexpo.hu oldalon.
Kapcsolódó cikkeink
Rekordév a halgazdaságokban – de még mindig kevés halat eszünk
A 2024-es év kiemelkedően sikeres volt a magyar haltermelés számára:…
Tovább olvasom >Halak a karácsonyi asztalon: így készülnek az áruházláncok az ünnepekre
A karácsony közeledtével a halételek elengedhetetlen részei a magyar családok…
Tovább olvasom >Karácsonykor esszük meg az éves halfogyasztásunk 35-40 százalékát
Bár a hazai táplálkozás szerint hetente legalább egyszer halat kéne…
Tovább olvasom >További cikkeink
III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >Idén is gazdára várnak a Green Pledge védjegyek!
Újra várja a pályázatokat a Green Pledge – a kezdeményezés immár harmadik…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >