A Danone új irányokat jelöl ki az egészségügyi táplálkozás terén

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 06. 17. 11:35

A Danone, a francia élelmiszeripari óriás, kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi táplálkozás üzletágára, amelyben az idősödő népesség és a betegek speciális táplálkozási igényeit igyekszik kielégíteni. Antoine de Saint-Affrique, a vállalat vezérigazgatója szerint az elöregedő társadalom igényeihez alkalmazkodva növelik a rákos betegeknek és időseknek szánt tápláló italok fejlesztését.

Demográfiai változások és piaci lehetőségek

Figyelnek a betegekre

Az Egyesült Nemzetek Szervezete előrejelzése szerint 2050-re a világ 65 éves vagy annál idősebb lakossága eléri az 1,6 milliárd főt. Ez a demográfiai változás nemcsak a táplálkozási szokások megváltozását indukálja, hanem a betegségek gyakoriságának növekedését is, amely szintén speciális táplálkozási igényeket generál.

A Danone stratégiája

A Danone a tápláló italokon túl fehérjével, tápanyagokkal és rostokkal gazdagított termékeket is gyárt, amelyek támogatják a bélflóra egészségét és hozzájárulnak a betegségek leküzdéséhez. A cég ezen kívül különös figyelmet fordít az olyan speciális termékek fejlesztésére, mint a Fortimel, amely az étvágytalan rákos betegek számára készült és minden szükséges tápanyagot tartalmaz.

Innováció és bővülés

A Danone nemcsak fejleszt, hanem bővít is: a vállalat nemrégiben vásárolta meg a Functional Formularies-t a Swander Pace Capitaltól, és jelentős összeget, 70 millió eurót fektet be egy franciaországi gyártósorba. Ezenfelül a lengyel Promedica vállalatot is megvásárolta, amely a betegek otthoni ellátására szakosodott.

Társadalmi kötvények és a jövő

A Danone, mint társadalmi kötvénykibocsátó is aktív szerepet vállal: 2018-ban 300 millió eurót vont be, amelyet többek között az egészséges táplálkozás előmozdításával kapcsolatos kutatásokra fordított. Ez a kötvény túljegyezett volt, a kereslet meghaladta a 700 millió eurót, ami jól mutatja a befektetők és a piac érdeklődését az egészségügyi táplálkozás iránt.

 

Kapcsolódó cikkeink