A Danone új irányokat jelöl ki az egészségügyi táplálkozás terén
A Danone, a francia élelmiszeripari óriás, kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi táplálkozás üzletágára, amelyben az idősödő népesség és a betegek speciális táplálkozási igényeit igyekszik kielégíteni. Antoine de Saint-Affrique, a vállalat vezérigazgatója szerint az elöregedő társadalom igényeihez alkalmazkodva növelik a rákos betegeknek és időseknek szánt tápláló italok fejlesztését.
Demográfiai változások és piaci lehetőségek

Figyelnek a betegekre
Az Egyesült Nemzetek Szervezete előrejelzése szerint 2050-re a világ 65 éves vagy annál idősebb lakossága eléri az 1,6 milliárd főt. Ez a demográfiai változás nemcsak a táplálkozási szokások megváltozását indukálja, hanem a betegségek gyakoriságának növekedését is, amely szintén speciális táplálkozási igényeket generál.
A Danone stratégiája
A Danone a tápláló italokon túl fehérjével, tápanyagokkal és rostokkal gazdagított termékeket is gyárt, amelyek támogatják a bélflóra egészségét és hozzájárulnak a betegségek leküzdéséhez. A cég ezen kívül különös figyelmet fordít az olyan speciális termékek fejlesztésére, mint a Fortimel, amely az étvágytalan rákos betegek számára készült és minden szükséges tápanyagot tartalmaz.
Innováció és bővülés
A Danone nemcsak fejleszt, hanem bővít is: a vállalat nemrégiben vásárolta meg a Functional Formularies-t a Swander Pace Capitaltól, és jelentős összeget, 70 millió eurót fektet be egy franciaországi gyártósorba. Ezenfelül a lengyel Promedica vállalatot is megvásárolta, amely a betegek otthoni ellátására szakosodott.
Társadalmi kötvények és a jövő
A Danone, mint társadalmi kötvénykibocsátó is aktív szerepet vállal: 2018-ban 300 millió eurót vont be, amelyet többek között az egészséges táplálkozás előmozdításával kapcsolatos kutatásokra fordított. Ez a kötvény túljegyezett volt, a kereslet meghaladta a 700 millió eurót, ami jól mutatja a befektetők és a piac érdeklődését az egészségügyi táplálkozás iránt.
Kapcsolódó cikkeink
Minden jó, ha a kezdete jó
Nem csak reggel, nem csak napindító étkezésként, nem csak a…
Tovább olvasom >Minden negyedik magyar javítaná emésztési jóllétét, de nem tudja, hogyan
Az új év kezdete sokak számára az egészségükre való tudatosabb…
Tovább olvasom >Kötelezi beszállítóit Carrefour a Nutri-Score értékek közzétételére
Franciaországban előírta a Carrefour, hogy minden márkás termék beszállítója köteles…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >